Un policia espanyol ferit als aldarulls postsentència, jubilat amb 45 anys

L’agent assegura que s’ha “sentit abandonat” pels responsables del cos

El policia nacional ferit durant els aldarulls postsentència a Barcelona ha obtingut la jubilació anticipada amb només 45 anys per les lesions al braç que va patir a conseqüència d’una pedrada. Natural de San Cibrao, encara que destinat en la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) de la Corunya, Ángel Manuel Hernández ha assegurat que el “millor” que s’emporta del cos és el suport i l’afecte dels seus companys –com li ho van traslladar públicament el dia en què es va acomiadar en les dependències de Lonzas–, però ha criticat les autoritats i càrrecs més polítics de la policia espanyola.

“M’he sentit abandonat”, confessa, al mateix temps que recorda que, ara, després del que va viure, li tocarà enfrontar-se a la “batalla burocràtica” perquè se’l reconegui que la incapacitat que desemboca en la seva jubilació no deriva d’una “malaltia comuna” sinó de les lesions sofertes “en acte de servei” a Barcelona. “I espero que això també serveixi perquè cap company hagi de tornar a passar per això“, ha remarcat, després de recordar el seu pas pel cos, en el qual va ingressar en 2006 i quatre anys després es va incorporar a la UIP, la unitat antiavalots de la Policia Nacional.

Fractura amb seqüel·les

Hernández ha recordat com una pedrada li va provocar una fractura oberta en un os del braç, de la qual va ser intervingut en un hospital català. “Em van posar una placa i sis caragols, però l’os no va soldar”, ha rememorat, abans d’explicar que el novembre de l’any passat va tornar a ser intervingut a l’Hospital Model de la Corunya. En aquest cas, la intervenció sanitària sí que va servir perquè consolidés la fractura, però la mobilitat del seu braç ha quedat afectada, a més d’haver perdut molta força, la qual cosa, a més de provocar-li dolors, li impedeix fer la seva feina.

En aquesta conjuntura, al desembre un tribunal mèdic li va reconèixer la incapacitat i ara s’ha ratificat la jubilació. “Em vaig amb una sensació més agra que dolça, perquè mai penses que et jubilaràs així“, ha confessat, abans de concloure que és conscient que la batalla burocràtica que li espera ara es pot prolongar “mesos” i recorda el cas d’Iván, el seu company de Vigo, qui va sofrir també una lesió greu donin els disturbis.

Comentaris

  Em sap molt greu, no em puc imaginar com es deu sentir aquesta pobre persona... 29/05/2021 6:40 pm
  El mes segur es que apuntava al cap, i el va tocar al braç! Deu estar desolada... tot el meu suport! Llum als ull i força al braç!!!😂😂😂 Ves practicant i enfortint el braç 💪🏼💪🏼per la propera🎗🎗 Salut i 💣🇪🇸
  134
  1
  Respon
   Juá Malazaña 30/05/2021 4:15 am
   Soi er agente Malasaña. Nunca m'avian tratu mejó en la colonia Mucha grasias.
  Me. True 29/05/2021 9:22 pm
  Un pikoleto o policía nyordo que vive del cuento sin trabajar. No veo donde esta la noticia, como es público y notorio eso es lo habitual en estos cuerpos. La noticia sería q le hubiera ocurrido lo mismo a un trabajador honrrado
  Vendetta 30/05/2021 12:09 am
  Si no pot penjarse dels arbres ke vagi corren per la sabana com els altres uranganyols ke malos y flojos son per currar
  Ricard 30/05/2021 12:36 pm
  Lamento la seva invalidesa. Però lamento també que no reconegui que el seu país el va enviar a reprimir, criminalment, una reacció cívica justa.
  ¡Caramba! 30/05/2021 11:33 pm
  Cuanta gentucilla por aquí... ¿Sois adoquineros o revolucionarios de sofá y mantita?
  Francesc Castellà Zaforas 31/05/2021 1:01 pm
  Las victimes d' aquests valents, que han perdut ulls i testicles i sofert altres lesions, moltes d''ellas permanents ,gràcies la seu entusiasme per "treballar", al crit de "a por ellos", no s' han jubilat, ni reben el recolzament econòmic d'uns opressors repressors darrera, llegir aquesta "notícia" deix clar en quina mena d' estat estem obligats a viure.

Nou comentari