Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un lladre apallissa dos mossos, se n’escapa i acaba detingut després d’una persecució policial
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest diumenge vuit lladres multireincidents que van ser enxampats quan acabaven de cometre robatoris violents a Barcelona. La meitat dels arrestats eren menors d’edat. Les detencions es van produir totes en el mateix dia i sota el marc del pla d’acció Tremall, però va ser una d’aquestes intervencions, la més matinera, la que va requerir més esforços, tant per la violència del protagonista com per l’empenta per fugir del lloc. I és que el lladre va apallissar dos agents, els va provocar la baixa laboral, se’n va escapar i va forçar que s’iniciés una persecució a peu de carrer.

Tot va començar a les sis del matí, quan els agents vestits de paisà feien seguiment d’un sospitós i van veure com aquest individu s’endinsava al metro seguint a una noia. Davant aquests fets, els Mossos els hi van anar darrere i es van trobar que, a l’interior de l’estació, el jove estava assaltant la noia a cops de puny. En veure la policia i ser advertit, però, va començar la seva fugida de pel·lícula.

Després de deixar enrere la primera víctima, es va trobar amb dos mossos que li tallaven el pas. Lluny d’acceptar la desfeta, però, l’home va respondre amb més violència, assegura la policia catalana en un comunicat. Va clavar “cops de punys a la cara i puntades de peu” i es va aconseguir escapolir dels agents, informen els Mossos. De fet, els dos agents han causat baixa laboral.

Mentre seguia intentant escapar del tot, però, les patrulles desplegades a la zona van anar indicant el camí de fugida del lladre i el van acabar enxampant al carrer Aragó. Ara sí, el van reduir, detenir i escorcollar. Els agents van trobar-hi el moneder de la víctima del metro i li van retornar.

Set detinguts més

Més tard, en altres punts de la ciutat, es van donar situacions similars. En un cas, l’avís d’un testimoni davant un intent de robatori d’una cadena d’or va facilitar que els Mossos busquessin el presumpte autor dels fets i el detinguessin. En un altre fet, aquest succeït als Jardins dels Horts de Sant Pau, l’objecte que ambicionaven els pispes també era una cadena d’or. En aquest cas, però, sí que se la van acabar enduent i va ser la descripció dels tres lladres que va aportar la víctima a comissaria el que va facilitar que la policia acabés donant amb els suposats autors de l’estrebada. Per últim, de nit, tres menors van encerclar un altre adolescent i li van demanar quina hora era. Quan va treure el mòbil, li van arrencar de la mà i se’l van endur. Agents de paisà van adonar-se’n i van perseguir els delinqüents. Finalment, van quedar arrestats i es va recuperar el telèfon del menor.

Tots els detinguts, amb 64 antecedents policials, passaran a disposició judicial durant les properes hores.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marc albiol a abril 14, 2021 | 11:48
    Marc albiol abril 14, 2021 | 11:48
    suposo que tots aquests robatoris fets per menors són nois / nens de nacionalitat espanyola no? que detallistes sou quan voleu per a algunes coses i que poc per a altres ...
    • Icona del comentari de: Juanjo a abril 16, 2021 | 09:03
      Juanjo abril 16, 2021 | 09:03
      Marc, quan no diuen la nacionalitat ja se sap que son árabs. Però no és pot dir. No sigui que ens diguin racistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa