Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un guàrdia urbà, condemnat per maltractar un detingut a comissaria
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha condemnat un agent de la Guàrdia Urbana per vexació a un detingut a la comissaria de la Rambla de Barcelona. Segons ha comunicat el Centre Irídia i ha avançat La Directa, l’arrestat va gravar amb el seu mòbil com l’agent li deia “Això ho pagaràs” o “Et rebento” mentre li pegava a la cara i al cap. L’hauria portat a les dependències policials el 2016 per una discussió de trànsit.

La condemna és de 6 mesos de presó i 2 anys d’inhabilitació, més una indemnització de 3.000 euros a la víctima, segons el Centre Irídia, que portava la defensa de l’agredit. L’entitat ha celebrat la sentència en un fil de piulades. Valora la decisió judicial com “un pas endavant en la lluita contra la impunitat policial” però lamenta que la justícia hagi considerat els fets un delicte “d’integritat moral lleu i no greu”.

També censura que “cap dels agents declarants presents en l’escena hagi denunciat els fets ni explicat la veritat”: “Tenim molt a avançar per a modificar la cultura del silenci corporatiu”. A més, demana que les imatges gravades en les comissaries i als vehicles de custòdia no s’esborrin durant 6 mesos perquè per exemple en aquest cas ha desaparegut l’enregistrament.

Segons La Directa, el guàrdia urbà en qüestió va ser condecorat el 2012 –quatre anys abans dels fets– per haver rescatat 40 persones en l’accident del creuer Costa Concordia, on viatjava fora de servei.

Fonts municipals indiquen al TOT Barcelona que l’agent està de baixa des de l’endemà dels fets denunciats. La Guàrdia Urbana li va obrir un expedient disciplinari a l’agent quan en va tenir coneixement. No obstant, el 2019 l’agent es va jubilar i l’expedient encara no havia estat resolt –estava a l’espera de la sentència–, de forma que no tindrà efectes perquè ja no pertany al cos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa