Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un doctor del Vall d’Hebron, primer europeu a dirigir l’organització referent en escoliosi
  • CA

El doctor Ferran Pellisé de l’hospital Vall d’Hebron ha estat nomenat Secretari de la Societat de Recerca de l’Escoliosi. Pellisé, cap de la Unitat de Raquis del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Vall d’Hebron i cap de la Unitat de Recerca en Columna Vertebral del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), és el primer cirurgià europeu a ocupar aquest càrrec. El doctor, considerat un referent mundial en cirurgia de columna, compta amb més de 25 anys de dedicació al tractament quirúrgic de les patologies de columna vertebral i, en particular, a l’escoliosi i altres deformitats.

A més de ser considerat un referent en el tractament quirúrgic de l’escoliosi i deformitat de columna infantil i d’adult a l’Estat i a nivell internacional, ha estat clau per a la seva elecció la seva iniciativa com a fundador de l’European Spine Study Group (ESSG), que Pellisé va crear juntament amb altres especialistes el 2010, amb seu al Vall d’Hebron. La seva visió va ser la de reunir un grup selectiu de cirurgians europeus de deformitats de la columna, membres també de la SRS, per desenvolupar una base de dades integral, prospectiva, multicèntrica, europea -i internacional- sobre deformitats de la columna en adults, amb la finalitat d’avaluar els resultats clínics dels pacients en tractament conservador o quirúrgic.

La Societat de Recerca de l’Escoliosi va ser fundada el 1966 a Winsconsin, als Estats Units, i va néixer amb la voluntat de concentrar-se específicament en l’estudi de l’escoliosi i la seva cirurgia, considerada de màxima complexitat. El procés d’admissió dura 3 anys, en què es requereix realitzar un volum significatiu d’intervencions i cal reportar-ne el resultat i les possibles complicacions abans de poder-hi ser admès.

Pellisé n’és membre actiu des de fa 12 anys i el 2018 se’l va convidar a formar part del Board of Directors com a conseller. Fins llavors, només dos professionals de l’Estat –el Dr. Francisco Sánchez Pérez Grueso, de l’Hospital Universitari La Paz de Madrid i el Dr. Hani H. Mhaidli de l’Hospital Universitari de Gran Canària Dr. Negrín– havien format part del consell. No ha estat fins ara, amb el nomenament com a Secretari, que un especialista europeu, i per primera vegada no nord-americà, ocupa aquesta posició i forma part del comitè executiu d’aquesta societat.

Més notícies
Manel Escobar, director clínic de diagnòstic per la imatge de l'hospital Vall d'Hebron ensenyant la nova eina d'anàlisi de TAC pulmonars per detectar covid-19 / ACN
El Vall d’Hebron avala un confinament de cap de setmana perquè la situació és “dramàtica”
Notícia: El Vall d’Hebron avala un confinament de cap de setmana perquè la situació és “dramàtica”
Comparteix
Campins avisa que els hospitals comencen a estar plens i ho considera una “mesura efectiva”
L'entrada de l'hospital Vall d'Hebron, en una imatge d'arxiu / Europa Press
El Vall d’Hebron culpa l’empresa de neteja per l’home trobat mort a un lavabo
Notícia: El Vall d’Hebron culpa l’empresa de neteja per l’home trobat mort a un lavabo
Comparteix
L'informe intern de l'hospital apunta a un error de comunicació, segons consta al document vist pel TOT Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa