Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una inspecció de treball amb un fort dispositiu policial als Encants enutja els paradistes
  • CA

El Mercat dels Encants ha estat tancat durant un parell d’hores aquest matí per una inspecció de treball, segons han confirmat fonts municipals al TOT Barcelona. Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana han acordonat la zona a les 6.00 i han impedit l’accés a les instal·lacions, la qual cosa ha enutjat els paradistes, que volien començar a muntar. La inspecció ha obligat a endarrerir la subhasta que habitualment es fa a les 8.00 i també ha obligat a retardar l’obertura del mercat, prevista per les 9.00.

Segons han explicat a aquest diari fonts del departament de Treball i dels paradistes, la inspecció l’han dut a terme tècnics del ministerio de Trabajo, que han demanat documentació als paradistes que fan subhastes per saber si tots els treballadors estan donats d’alta a la Seguretat Social. El president de l’Associació de Venedors dels Encants, Josep Nebot, ha afegit que ara tots els paradistes investigats tenen entre 48 i 72 hores per presentar tota la documentació requerida.

Conflicte amb l’Ajuntament

Fonts de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona han aclarit que ni la direcció del Mercat dels Encants ni el mateix IMMB estan darrere de la inspecció, tal com s’havia especulat a primera hora del matí. Els paradistes fa mesos que tenen un conflicte obert amb l’IMMB perquè l’Ajuntament de Barcelona va prometre rebaixar-los el cànon que paguen –una espècie de lloguer trimestral– mentre duressin les restriccions d’aforament imposades per les autoritats sanitàries. D’això fa gairebé un any i de moment no han tingut notícies de la rebaixa. Tampoc ha arribat al mercat les ajudes habilitades pel consistori per compensar els negocis amb una clara davallada d’ingressos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa