Un detingut pels aldarulls a la Ciutadella en l’aniversari de l’1-O

Un jove ha estat arrestat a Vilafranca del Penedès i acusat de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions

Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove a Vilafranca del Penedès relacionat amb els aldarulls que hi va haver el darrer 1 d’octubre a Barcelona durant les manifestacions amb motiu del primer aniversari del referèndum. Fonts judicials han confirmat que l’arrestat està acusat de delictes de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions i que la policia li atribueix haver colpejat un agent.  Segons han explicat fonts de la defensa del detingut a l’ACN, els Mossos afirmen que tenen imatges on se l’identifica. El noi ha estat detingut aquest migdia, després que la policia l’hagi localitzat pel carrer.

A les imatges amb què treballen els Mossos es veuria el detingut fent cops amb un pal a les tanques que separaven els manifestants de les portes del Parlament l’1 d’octubre passat. A més, la policia té dos atestats de lesions a agents que el cos atribueix al detingut. Un dels mossos hauria sofert cops al cap. Aquest dimarts al migdia el detingut duia la mateixa samarreta que el dia dels fets, segons la versió que la policia ha donat a la defensa. A més, el dia dels aldarulls el jove també duia un mocador vermell de la colla castellera dels Xicots de Vilafranca, un element que hauria ajudat a identificar-lo posteriorment.

La defensa del detingut també ha explicat que passarà la nit a comissaria i que serà posat a disposició judicial aquest dimecres a les deu del matí. Aquesta font preveu que el jutge de guàrdia de Vilafranca s’inhibeixi en favor del jutge de Barcelona que instrueix la majoria de casos sobre aquesta qüestió.

Més informació

Nou comentari