Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un detingut a una protesta antifeixista contra Vox a plaça Catalunya
  • CA

Desenes d’antifeixistes s’han concentrat aquesta tarda a la plaça Catalunya davant una carpa de campanya electoral de Vox. La protesta tenia el propòsit d’incomodar el partit d’ultradreta i, fins i tot, de provocar la fugida dels organitzadors, així com ha passat a altres ciutats catalanes els últims dies. De fet, així s’ha explicitat durant un moment de la protesta amb el clam “fem un Vic”, en referència a la resposta antifeixista que va fer llançaments de tota mena contra els polítics de Vox i va arribar a colpejar –i fins i tot pujar-hi– els seus vehicles. i d’alguna manera, han aconseguit el seu objectiu.

Els participants a la carpa de Vox, que eren una trentena, han acabat marxant abans d’hora. L’acte estava previst fins les 20h i tothom s’ha esfumat a tres quarts de set. Els manifestants els han arribat a llançar ous. A última hora, quan Vox ja s’havia esfumat, la policia ha detingut un jove.

Dispositiu policial per protegir la carpa de Vox / David Cobo
Dispositiu policial per protegir la carpa de Vox / David Cobo

Manifestants contra Vox asseguren que el noi només havia participat a la protesta com molta altra gent. Els agents desplegats a la zona, per la seva part, eviten donar motius de la detenció. La protesta s’havia caracteritzat per haver-se basat en càntics com “fora feixistes dels nostres barris” i per alguns llançaments d’ous. Així, un d’aquests intents d’encertar amb l’ou als participants a l’acte de Vox ha impactat a la cara d’un dels organitzadors.

Els manifestants, a més de la presència del partit d’ultradreta, han criticat també el paper dels Mossos d’Esquadra. I és que després dels últims incidents, la policia catalana ha desplegat més d’una desena de furgonetes d’antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Una vegada a lloc, han fet un cordó per protegir l’acte de Vox. Aquest matí, de fet, durant una compareixença pública, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, havia defensat el paper dels Mossos i havia rebutjat els actes de violència vers la formació ultradretana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa