Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un de cada quatre barcelonins diu haver estat víctima d’almenys un delicte
  • CA

Un de cada quatre barcelonins assegura que ha estat víctima d’un o més fets delictius durant el 2021 a Barcelona, segons revela l’Enquesta de victimització que elabora l’Ajuntament de Barcelona. Aquestes xifres, un 25% de la població, són més baixes que el 2019 però ja demostren un lleuger increment respecte a l’any 2020, un any marcat per l’emergència sanitària i les restriccions de mobilitat i d’activitat econòmica.

Els delictes contra la seguretat personal, els més freqüents

Segons les dades de l’enquesta, els delictes contra la seguretat personal (18 %) són els més freqüents, seguits dels robatoris o intents de robatoris de bossa o cartera, que representen el 10,9 %, dels delictes contra la seguretat personal. comesos contra vehicles (9,2 %) i els relacionats amb els domicilis, que representen un 3,5%. Els atacs en segones residències són un 1,5% dels casos, els atracaments a les botigues el 0,8%.

Al carrer i al metro

L’enquesta assenyala que la majoria d’aquests delictes passen a la via pública (56,7 % i el 44% restant es produeixen al Metro de Barcelona. En concret, les línies que acumulen més delictes segons l’enquesta són la L1 i la L5.

Pel que fa a la percepció de seguretat, una qüestió que sempre surt al capdavant dels baròmetres municipals, l’enquesta assenyala que els barcelonins aproven el nivell de seguretat tant a la ciutat com al barri, amb notes del 5,4 i del 6,1 respectivament.

I quins són els districtes que acumulen més delictes segons els enquestats? Ciutat Vella concentra el 34 % dels fets delictius, tot i que Sarrià – Sant Gervasi, amb el 25,4 %, és el que més puja respecte del 2020, un 5 %. Per contra, els delictes baixen a Gràcia, Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc.

I pel que fa a l’actuació dels cossos policials, els ciutadans també aproven el servei que donen tant la Guàrdia Urbana com els Mossos d’Esquadra, amb una puntuació de 6,5 i 6,9 respectivament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jo a juliol 21, 2022 | 14:15
    jo juliol 21, 2022 | 14:15
    Tarragona també existeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa