Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un casal popular a l’Eixample denuncia una “anomalia” per desallotjar-los “sense ni tan sols judici”
  • CA

Un nou casal popular a l’Antiga Esquerra de l’Eixample està en risc de quedar-se sense seu sense haver gairebé tingut temps de posar-se en marxa. Després d’haver anunciat fa un mes l’ocupació d’un antiga seu de Catalunya Caixa –abandonada des de fa almenys un any– per constituir la base del Casal Popular Lina Òdena, des del col·lectiu asseguren que “una anomalia jurídica” els ha ordenat desallotjar l’espai del carrer Provença 194 “sense ni tan sols celebrar un judici”.

El detall de la situació s’explicarà el pròxim dimarts tot i que, pel moment, des del casal asseguren que es tracta “d’un cas de persecució política flagrant cap a Arran” per part d’un jutjat. Presumiblement es refereixen el número 24 de primera instància, ja que asseguren que és “polèmic per altres casos” com el de “la reobertura” del cas de les ocupacions de les vies de l’estació de Sants el 8 de novembre de l’any 2017. Així i tot, un comunicat del col·lectiu “tot i que s’assenyali a Arran, és el moviment popular qui promou” l’activitat i la participació. Un espai on, durant el mes en què s’ha activat, s’han obert places per fer classes de català per a estrangers, anglès, francès i euskera, així com reforç a la selectivitat i trobades culturals.

El Casal Popular Lina Òdena, amb el nom en homenatge a la icònica comunista de l’Eixample morta durant la Guerra Civil, reivindica l’ocupació de la seu bancària “per suplir la necessitat d’espais de trobada i la manca d’equipaments” en “un dels barris més densament poblats de la ciutat”. De fet, segons les estadístiques municipals en base a dades del 2017, l’Eixample és el districte amb més habitants per hectàrea. 

Més notícies
Veïns concentrats davant del casal La Tecla. | D. C.
Desallotgen el casal popular ocupat La Tecla
Notícia: Desallotgen el casal popular ocupat La Tecla
Comparteix
L'espai, propietat del banc Santander, fa tres anys que acull actes populars
Multen una entitat del Poblenou per penjar cartells anunciant un mercat popular
Notícia: Multen una entitat del Poblenou per penjar cartells anunciant un mercat popular
Comparteix
La Taula Eix Pere IV assegura que en gairebé tres anys de fer el Traster de Can Ricart mai havien tingut cap problema pels cartells que l'anuncien

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa