Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un agent de la Urbana porta a la fiscalia els cartells okupes de Nadal
  • CA

El sindicat policial SFP-Fepol i un guàrdia urbà de Barcelona han portat davant la fiscalia els cartells a favor de la okupació que van aparèixer a la capital catalana durant el Nadal. Segons ha avançat la SER Catalunya, l’agent de la policia barcelonina ha presentat a títol personal una denuncia perquè els cartells poden constituir un delicte d’odi. Poc després el sindicat policial ha anunciat una actuació similar.

Fa uns dies un grup de desconeguts va substituir les campanyes publicitàries de diverses marquesines de Barcelona amb missatges com ‘Millor un veí okupa que un veí policia’ o ‘Jesús va néixer en una okupa. El desallotjament és un insult al Nadal‘. La Guàrdia Urbana va retirar “tots els missatges ofensius”, segons van explicar en una piulada del diumenge passat. L’Ajuntament de Barcelona es va desmarcar de l’incident assegurant que la gestió de les marquesines correspon a una empresa privada.

Cerca dels autors

A la seva denúncia, l’agent de la urbana demana a la fiscalia que investigui l’autoria dels cartells i, si s’escau, depuri responsabilitats perquè no es van posar prou mitjans per evitar la vandalització de les marquesines i perquè es van retirar amb molt retard. L’empresa Clear Channel Spain, encarregada de gestionar els espais publicitaris, va assegurar que s’havien retirat tan bon punt s’havien detectat les irregularitats.

El sindicat SFP-Fepol ha denunciat que “els missatges són injuriosos respecte al col·lectiu de policia, fomentant la seva discriminació i destinats a denigrar-los públicament, a l’haver-se realitzat en via pública i en una xarxa social (Twitter) donant-li la màxima difusió possible i amb la clara intenció de causar el major descrèdit”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa