Una ultra clava una bufetada a una dona independentista i la policia s’ho mira

L'agressora formava part d'un grup que portava simbologia franquista

Una dona que acompanyava un grup amb banderes franquistes ha agredit una manifestant independentista. Un vídeo enregistrat per l’activista Lagarder Danciu mostra com l’agressora, coberta amb un tapaboques, clava una bufetada a una dona a la Rambla. El succés ha tingut lloc en presència de diversos agents dels Mossos d’Esquadra. Així i tot, després de cometre l’agressió, l’autora dels fets marxa sense que hi hagi cap intervenció per part dels antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) disposats al lloc. A les imatges es veu com almenys un dels agents, en una segona línia, veu l’atac. 

La discussió que ha precedit el cop a la cara tenia a veure, precisament, amb el paper de la policia. La dona que llueix una estelada penjada al coll diu “esclar, com a tu et pegaran”. Es referia a les actuacions dels cossos de seguretat, que han reprimit amb contundència les protestes contra la sentència de l’1-O les darreres setmanes. Tanmateix, no sembla que la dona ultra estigui gaire interessada en el debat que planteja la víctima. Finalment, la disputa acaba en la plantufada enregistrada per Danciu.

Fonts policials, consultades sobre el paper dels Mossos d’Esquadra en aquest enfrontament, s’han indicat que resten a l’espera de si la víctima presenta una denúncia al respecte. També detallen que aquesta agressió s’ha produït quan ja s’havien dispersat els dos grups, independentista i espanyolista, que ocupaven la plaça Sant Jaume. Allà la policia catalana hi havia disposat un doble cordó per mantenir separades les dues concentracions. Fonts de la policia catalana reivindiquen que el dispositiu de la BRIMO buscava evitar “grans enfrontaments” i ho ha aconseguit. Per contra, apunten que no valoraran aquest fet en concret.

Més informació

Comentaris

  David 27/10/2019 9:03 pm
  És que ningú s'hi hauria de dirigir en castellà. Psicològicament se senten més forts. Com sempre dic: dos discuteixen, qui guanya? el qui aconsegueix que l'altre canviï de llengua.
  Se'ls veu a una hora lluny... 27/10/2019 7:57 pm
  Pel seu baixíssim nivell (en general) i pel tuf a solisombra els coneixereu...
  Josep 27/10/2019 7:11 pm
  A qui cal denunciar es a la Brimo
  pirulo 27/10/2019 7:10 pm
  Torra i Buch dimissió, per pallassos dels Mossos.
  pirulo 27/10/2019 7:09 pm
  Torra i Buch dimissió, per pallassos dels Mossos.

Nou comentari