Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament creu que la “gran majoria” d’obres haurien de seguir aturades
  • CA

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Infraestructures, Ecologia i Mobilitat, Janet Sanz (Barcelona en Comú), ha expressat avui que la “gran majoria” d’obres privades haurien de seguir aturades malgrat l’aixecament de restriccions que ha decretat el govern espanyol. A partir de demà es poden reprendre activitats no essencials, i empreses de la construcció o del sector de la indústria podrien demanar als empleats que tornin a la feina perquè no poden fer teletreball. 

Sanz ha detallat que el 85% dels 13.000 expedients oberts per fer obres són obres menors. En aquests casos, ha avisat que no es pot garantir la seguretat dels veïns i la distància entre ells i els treballadors. Ha matisat que les obres de “nova planta o renovació” es poden reprendre perquè no hi ha risc de contacte amb persones alienes a la intervenció. 

Respecte a les obres públiques, el consistori les manté aturades tal com va anunciar el 16 de març, dos dies després de la declaració de l’estat d’alarma. “No és el moment d’activar les obres públiques”, ha defensat Sanz. A més, ha sol·licitat a l’Estat i a la Generalitat que deixin aturades les seves obres públiques, com ara les d’Adif en el cas de l’Estat. 

Finalment, la tinenta d’alcaldia ha advertit que patrulles de la Guàrdia Urbana de Barcelona vigilaran el compliment de les mesures de seguretat a les obres, com ara l’ús de mascaretes o la distància entre treballadors, i en cas d’irregularitats les aturaran. 

Sobre el repartiment de mascaretes, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón (PSC), ha explicat que Protecció Civil en distribuirà 500.000 demà. 

Batlle, sobre les multes: “No és una activitat que agradi però s’ha de fer”

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle (PSC), ha demanat no convertir “l’anècdota en categoria” respecte a les multes per saltar-se el confinament. Ho ha dit després de diverses denúncies per multes suposadament injustes, com ara la d’un col·lectiu que reparteix menjar a immigrants i a una dona que va denunciar masclisme i autoritarisme d’agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona

En qualsevol cas, el tinent d’alcaldia ha defensat la necessitat de fer complir les normes. “No és una activitat que agradi però s’ha de fer”, ha declarat, respecte a les multes. La policia municipal i els Mossos d’Esquadra han interposat 23.760 denúncies i han fet 42.573 advertiments des que va començar el confinament. Sobre les denúncies que podrien haver estat incorrectes, Batlle ha reivindicat que se n’han revisat algunes i que “moltes” han acabat sent adequades. 

Més notícies
Veto a les obres públiques i restriccions a les privades a Barcelona
Notícia: Veto a les obres públiques i restriccions a les privades a Barcelona
Comparteix
Únicament prosseguirà la construcció del dic de recer del Port Fòrum i el bombeig d'aigua freàtica a Glòries | Inspeccions i límits als promotors privats
Obrers treballant durant la primera setmana de confinament per coronavirus / Europa Press (David Zorrakino)
L’Ajuntament demana a l’Estat aturar totes les obres privades durant el confinament
Notícia: L’Ajuntament demana a l’Estat aturar totes les obres privades durant el confinament
Comparteix
Colau evita donar suport a la petició de confinament total que fa la Generalitat però reclama una ampliació del decret per poder parar tota mena de treballs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa