Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UB elabora un document per als sanitaris sobre la priorització de pacients
  • CA

L’observatori de bioètica i dret (OBD) de la Universitat de Barcelona (UB) ha elaborat un document per orientar el personal sanitari a l’hora de prioritzar l’atenció a pacients crítics pel coronavirus davant un possible col·lapse de sistema sanitari, segons ha informat la UB.

El document Recomanacions per a la presa de decisions ètiques sobre l’accés a pacients a unitats de cures especials en situacions de pandèmia està “avalat per 19 especialistes en medicina, dret i bioètica, i està basat en les indicacions de societats científiques”.

“L’objectiu del document és contribuir a la presa de decisions ètiques per part dels equips implicats en l’atenció directa, en què el procés de decisió sol ser complex i s’agreuja en el context actual”, segons la universitat. Entre les recomanacions, se subratlla “la necessitat de valorar individualment el benefici esperat per a cada pacient” segons la seva història clínica, l’existència de comorbiditats, l’evolució prevista i l’edat.

Els experts recomanen que la presa de decisions s’efectuï de manera col·legial, transparent i anònima i que segueixin unes pautes d’actuació acordades amb anticipació sempre que sigui possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa