Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tsunami Democràtic demana evitar la “violència” en les mobilitzacions
  • CA

La següent iniciativa del Tsunami Democràtic sembla que haurà d’esperar, però és incerta la data de fins a quan. La plataforma ha anunciat aquest matí a través de les xarxes socials que esperarien, “en principi”, fins al 26 d’octubre per impulsar una nova acció. Des de l’organització deien que volien donar protagonisme a les manifestacions convocades en els pròxims dies. 

En un comunicat, Tsunami Democràtic marcava tres prioritats. La primera és que les marxes per la llibertat convocades entre avui i divendres, que culminaran amb una manifestació unitària divendres a les 17 hores a Barcelona, siguin un “èxit absolut”. Per aquest motiu, argumentaven, no tenien programada cap acció fins al 26 d’octubre

Tanmateix, aquest migdia han esborrat aquest primer text del compte de distribució de Telegram que utilitzen i n’han penjat una segona versió en què la data del 26 d’octubre ja no apareix, i deixa en l’aire la data a partir de la qual tornaran a l’acció

El segon objectiu passa per aconseguir que el màxim nombre de persones possible disposi de l’app de la plataforma per coordinar els següents moviments. En el comunicat expliquen que cal un codi QR per accedir a l’app, i que aquest codi s’ha d’obtenir a través d’algú de confiança. A més, detallen que estan treballant en una versió per a iPhone, ja que fins ara només es pot descarregar l’app a mòbils amb el sistema operatiu d’Android. 

La tercera prioritat que la plataforma exposa en el comunicat apel·la els manifestants per evitar la violència en les mobilitzacions. Tsunami Democràtic, que critica la “brutalitat policial” dels últims dies, crida a impedir la “violència” en qualsevol acció. “La no violència és l’eina més potent que tenim per fer evident la demofòbia de l’Estat”, defensen en el comunicat. 

Per últim, Tsunami Democràtic celebra que la ciutadania ha recuperat la “iniciativa”. La meta de la plataforma és aconseguir que l’Estat reconegui que el diàleg és la solució al conflicte, segons insisteix en el comunicat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa