Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC confirma la multa a l’empresa que va vestir amb roba sexista les hostesses del Godó
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sanció a l’empresa que va obligar les hostesses del torneig de tennis Comte de Godó del 2017 a vestir determinada roba considerada cosificadora i en situació d’importants inclemències meteorològiques. La situació va ser denunciada pel sindicat UGT i la Inspecció de Treball va considerar que era una infracció molt greu i la va sancionar amb 25.000 euros. La sanció va ser ratificada per un jutjat social de Barcelona i ara el TSJC l’ha tornat a confirmar, tot i que pot ser recorreguda davant del Tribunal Suprem.

La sentència dictamina que la resolució del director general de Relacions Laborals de la Generalitat, que confirmava la sanció d’Inspecció de Treball, va ser recorreguda davant del jutjat social un dia més tard del termini legal, i per això el jutjat va rebutjar el recurs. Ara el TSJC confirma aquest rebuig. La sentència dona la raó a la UGT de Catalunya en la seva demanda contra l’empresa Toté Vignau, ocupadora de les hostesses que van participar al torneig de tennis Comte de Godó de l’any 2017, de la mateixa manera que en el seu moment ho van fer la Inspecció de Treball i el Jutjat Social de Barcelona de reforç número 17.

La UGT de Catalunya va denunciar l’empresa Toté Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe i vulneració dels drets fonamentals d’aquestes hostesses, afectant la seva dignitat professional, igualtat efectiva i ocupació real i efectiva, per assignar a aquestes hostesses un lloc de feina buit de contingut amb l’únic objectiu de fer publicitat d’una determinada marca de roba de treball marcadament femenina.

Després de la denúncia, Inspecció de Treball va sancionar l’empresa per cometre una infracció molt greu, considerant que l’ocupació de la dona per a finalitats publicitàries suposa una cosificació, ja que se li assigna un rol secundari de cura de l’home. A més, no van preveure possibles conseqüències adverses per la seva salut –les hostesses van haver de treballar amb minifaldilla i màniga curta a l’aire lliure amb unes temperatures de menys de 10 graus i sota la pluja–.

Arran de la denúncia, el torneig tennístic ha incorporat modificacions tant en les funcions que desenvolupen aquestes hostesses durant el certamen com en la seva vestimenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa