Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Troben a Barcelona un assassí per a qui demanen cadena perpètua a Suècia
  • CA

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un home contra el qual les autoritats de Suècia havien emès una euroordre pels delictes d’assassinat, organització criminal i blanqueig de capitals. Segons ha informat el cos policial a través d’un comunicat, aquest home era un “objectiu prioritari” per a les autoritats sueques. L’home està presumptament relacionat amb l’assassinat d’una persona que va tenir lloc el març del 2017 quan dos individus la van matar a la ciutat de Malmö disparant-li diversos trets al cap i al cos. També se’l vincula amb un altre cas, del febrer del 2018, quan diversos individus van intentar matar-ne una altra, sense èxit, però sí van acabar amb la vida d’una persona que l’acompanyava.

Per aquests dos fets, el detingut s’enfronta a una pena de cadena perpètua revisable un cop hagi complert 20 anys de condemna.

A més, també se’l vincula amb una estafa que va tenir lloc el 30 d’octubre del 2017, quan una empresa va ser enganyada per transferir 6,5 milions de corones sueques al compte bancari d’una altra empresa. Segons la Policia Nacional, al dia següent d’aquesta operació, el detingut va rebre a un compte bancari que tenia a Dubai 500.000 corones procedents de la segona empresa. Per aquest fet, s’enfronta a 6 anys de presó.

Les investigacions policials per localitzar-lo van començar a Madrid l’abril del 2019. Agents de la Policia Nacional van descobrir la identitat falsa que feia servir i van esbrinar l’adreça del seu domicili a Las Rozas, on ja no residia.

Després de mesos de contactes amb les autoritats sueques i investigar l’entorn de l’home, es va localitzar el seu domicili habitual a Barcelona, on se’l va detenir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa