Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla creu que la població vulnerable s’haurà de vacunar de Covid cada any
  • CA

Quan encara ens trobem en un moment d’expansió de la variant òmicron, i aproximadament el 33% de la població catalana ha estat vacunada amb la tercera dosi, queda obert el debat sobre si la covid passarà a ser endèmica, com la grip i altre virus.

En aquest context, el cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, creu que la població més vulnerable “probablement” s’haurà de vacunar anualment contra la covid-19. En una entrevista al 324, l’expert ha assenyalat que els ciutadans amb més risc podrien haver de rebre un “reforç anual” de la vacuna, probablement combinat amb una injecció contra la grip, mentre que per a la població general aquesta opció “no seria necessària”.

Trilla ha dit que “de moment, seguim en plena pandèmia”, i no en una situació normalitzada, o “d’endèmia”, en què la covid-19 es pugui considerar com una grip o un refredat. Segons ell, de fet, parlar d’endèmia al final de la sisena onada seria “precipitat”. “Creiem que acabarem en endèmia, però no sabem quan, estem en fase epidèmica clarament”, ha reiterat.

La variant Òmicron ha portat, a més de rècords de contagis, una nova polèmica sobre com s’ha de tractar la Covid després de dos anys de pandèmia. Diversos governs europeus, entre ells el de Pedro Sánchez, comencen a parlar de tractar la Covid com una malaltia respiratòria més, és a dir, com si fos una mena de grip. Això suposaria deixar de comptabilitzar cada contagi i no fer proves a tothom que presenta algun símptoma. A llarg termini, mantenir el nivell de proves i rastreig actual seria insostenible, per la qual cosa es comença a pensar en abandonar el recompte exhaustiu de contagis per passar a un control més estratègic basat en mostres estadísticament significatives de tot el territori.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vulnerable no vol dir ximple a gener 16, 2022 | 12:54
    Vulnerable no vol dir ximple gener 16, 2022 | 12:54
    Ja li agradaria a aquest fatxenda. Algú hauria d'investigar les relacions d'aquest tipus amb les farmacèutiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa