Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla augura la fi pròxima de les mascaretes a les aules
  • CA

El cap de Medicina Preventiva i d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha assegurat que veu les condicions idònies perquè dur la mascareta posada deixi de ser obligatori pels alumnes dins de les aules un cop que l’hivern acabi. El doctor ha augurat en una entrevista amb l’ACN que, si no hi ha un gir inesperat en la situació de la pandèmia, a la primavera o a l’estiu es pugui considerar relaxar aquesta mesura en “bastants” espais a més dels centres educatius.

“A les escoles té bona pinta; en canvi, al transport es podria mantenir un temps més”, ha observat Trilla. En tot cas, l’epidemiòleg sosté que les condicions actuals de la pandèmia de la covid-19, amb una variant en global menys greu i amb molta gent vacunada, permeten “anar relaxant les mesures” tot i que encara hi hagi molts casos.

Per altra banda, Trilla ha afirmat que no creu que la reobertura de l’oci nocturn provoqui “sorpreses” en els ingressos hospitalaris, però apunta que sí que “podria suposar una certa frenada” en la baixada dels indicadors de la sisena onada, que a mitjan gener va arribar a unes incidències molt elevades. El metge ha vaticinat que la mascareta es continuarà portant a l’hivern en els interiors. Sobre la retirada imminent de la mesura en els exteriors si no hi ha grans aglomeracions, entén “perfectament” que moltes persones la vulguin continuar utilitzant a partir de dijous i ho veu “molt bé” perquè la situació “encara és complicada”.

Crec que anirem cap a una desaparició de pràcticament totes les mesures si tot va bé a la primavera o a l’estiu. I a la tardor, afrontarem una nova temporada, i ja veurem què ens depara”, reflexiona el doctor Trilla. El cap d’Epidemiologia del Clínic també veu unes “bones condicions” per a un canvi de gestió de la pandèmia, més simple, de cara a la primavera si la majoria de casos continuen sent lleus, tal com ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

L’epidemiòleg assenyala que seguirà sent necessari “protegir” aquelles persones que poden ser més vulnerables davant del coronavirus i, alhora, ha demanat més personal per reforçar la sanitat. “Hem d’estar més ben preparats després de dos anys i fer els deures que la situació de la pandèmia potser no ha donat temps de fer millor”, conclou.

Més notícies
Persones passejant a la Rambla, en una imatge d'arxiu / David Zorrakino (Europa Press)
Toc d’atenció per revertir la “imatge de deixadesa” de la Rambla
Notícia: Toc d’atenció per revertir la “imatge de deixadesa” de la Rambla
Comparteix
Amics de la Rambla reclama actuacions urgents i adverteix del mal estat del paviment i la brutícia a cabines i el mobiliari urbà
Passatgers baixant del metro a la Línia 4 / DC
El metro torna a circular de nou de matinada a partir del pròxim dissabte
Notícia: El metro torna a circular de nou de matinada a partir del pròxim dissabte
Comparteix
L'horari ininterromput de les nits de dissabte a diumenge torna amb la reobertura de l'oci nocturn

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa