Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla assegura que és “un èxit” que en 10 mesos ja hi hagi vacuna contra el coronavirus

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assegurat aquest dimecres que tenir en només 10 mesos una vacuna contra el coronavirus és “un èxit sense precedents”, i ha mostrat tota la seva confiança en la vacuna si aquesta passa el tall de l’Agència Europea del Medicament. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha previst que “el 2021 serà l’any de la vacunació”, i que aquest fàrmac representa “la llum al final del túnel”. “Les vacunes que arribaran són una gran eina per ajudar-nos a controlar el virus”, ha sentenciat.

En una intervenció anterior, el cap d’Epidemiologia del Clínic ja havia explicat que les vacunes que finalment arribin a la població hauran passat els mateixos controls que qualsevol altre tractament i tindran un “perfil de seguretat” molt similar a altres vacunes. “Primer s’assaja amb poca gent i quan s’està segur que no genera problemes es va ampliant el nombre de voluntaris, que són seguits durant un temps prudencial, dos o tres mesos, per veure si desenvolupen efectes secundaris”, ha explicat.

Trilla ha reconegut que quan comenci la vacunació a gran escala el més probable és que apareguin alguns efectes secundaris no previstos perquè amb una mostra de milions de pacients és normal que algun desenvolupi alguna patologia, com passa amb totes les vacunes i tractaments. “El benefici ha de ser major que el risc potencial”, ha afegit. En la seva opinió, els primers a ser vacunats haurien de ser els més vulnerables, en especial la gent gran que viu a residències, i el personal sanitari. “És el més assenyat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa