Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla alerta que el Nadal serà “complicat” i demana prudència per evitar una tercera onada

El cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha alerta que Nadal serà “complicat” i ha demanat prudència als ciutadans per evitar que després de les festes es torni a descontrolar la pandèmia i es produeixi una tercera onada. “És un Nadal complicat, però veiem la llum al final de túnel”, ha dit Trilla en una entrevista a Catalunya Ràdio. “El 2021 hi haurà avanços tan en tractaments com en diagnòstics i vacunes”.

Trilla ha reconegut que està preocupat per si s’arriba a Nadal en una “situació epidemiològica que no sigui idònia” i que la “tendència natural a la relaxació suposi tenir un mes gener amb més casos”. Per això ha recordat que el millor seria passar Nadal “en família” i en grups reduïts, ja que això asseguraria una entrada “a la part més dura de l’hivern en condicions de controlar la propagació del virus“.

La vacuna serà segura

El cap d’Epidemiologia del Clínic ha garantit que les vacunes que finalment arribaran a la població hauran passat els mateixos controls que qualsevol altre tractament i tindran un “perfil de seguretat” molt similar a altres vacunes. “Primer s’assaja amb poca gent i quan s’està segur que no genera problemes es va ampliant el nombre de voluntaris, que són seguits durant un temps prudencial, dos o tres mesos, per veure si desenvolupen efectes secundaris”, ha explicat.

Trilla ha reconegut que quan comenci la vacunació a gran escala el més probable és que apareguin alguns efectes secundaris no previstos perquè amb una mostra de milions de pacients és normal que algun desenvolupi alguna patologia, com passa amb totes les vacunes i tractaments. “El benefici ha de ser major que el risc potencial”, ha afegit. En la seva opinió, els primers a ser vacunats haurien de ser els més vulnerables, en especial la gent gran que viu a residències, i el personal sanitari. “És el més assenyat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa