Tres persones han acabat detingudes pels Mossos d’Esquadra durant el desnonament d’una família vulnerable al carrer Còrsega (Eixample), segons han denunciat diverses entitats de defensa del dret a l’habitatge i han confirmat al TOT Barcelona fonts policials. La policia catalana els acusa d’atemptat a agents de l’autoritat i assegura que els detinguts havien “trencat els vidres de la porteria” de l’edifici.

A mig matí, diverses patrulles dels Mossos havien acompanyat la comitiva judicial que volia desnonar la Hayat i la seva família, que no havia rebut cap notificació, segons denuncien les entitats. L’Ajuntament tampoc en tenia constància. Segons el relat policial, els desnonament havia començat de manera tranquil·la, “sense cap concentració”, i quan la família ja estava “recollint les seves pertinences” els activistes han intentat força l’entrada a l’edifici.

Com a resultat, un agent hauria quedat ferit pel trencament de vidres de la porta i immediatament la resta ha sortit al carrer per carregar contra els concentrats i han efectuat tres detencions. L’enfrontament ha motivat l’arriba dels antiavalots de la BRIMO per sonar suport als seus companys, segons fonts policials. Per la seva banda, les entitats veïnals han organitzat una concentració de suport als detinguts a la comissaria de les Corts.  

Nou comentari