Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una trentena de lladres violents detinguts només aquest cap de setmana
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut 28 lladres als carrers de Barcelona en quatre dies. En concret, la policia catalana, els ha arrestat entre el 6 i el 8 de desembre acusats de robatoris “amb violència i/o intimidació”, segons han informat els Mossos. La majoria de detencions s’han donat al districte de Ciutat Vella, on 15 lladres han estat arrestats en quatre dies. 

A l’Eixample els Mossos n’han arrestat cinc, a Sants-Montjuïc quatre, a Sant Martí dos, a Les Corts un i a Nou Barris un altre. Divendres la policia catalana va detenir nou persones, dissabte 13 i diumenge sis, segons han detallat els Mossos. 

Detencions de diumenge

Els Mossos han explicat alguns dels 28 casos de detencions d’aquest cap de setmana. Diumenge a les sis del matí la policia catalana va arrestar un home acabava de robar un mòbil a un vianant. La víctima va utilitzar el GPS de l’aparell per seguir el lladre, i mentre el seguia informava els Mossos de la seva localització. Finalment, agents dels Mossos van detenir els dos autors dels fets i van recuperar el mòbil.

També diumenge, a Sants-Montjuïc la presència de patrulles dels Mossos va ser vital per evitar un robatori. Agents del cos van veure com tres joves intentaven robar unes víctimes, i en adonar-se de la presència policial van intentar fugir. Finalment, van ser arrestats malgrat que un d’ells va intentar evitar la detenció fent ús d’un esprai de gas pebre contra els agents. 

Dissabte

A Ciutat Vella, on s’han fet la majoria d’arrestos, dissabte a les 6.30 hores quatre lladres van rodejar una persona per robar-li el mòbil. Agents de la policia catalana, però, van recuperar l’aparell i van detenir els quatre autors del robatori ja que els van enxampar in fraganti

Al mateix districte, i també dissabte, tres lladres van robar la cartera a una persona a la sortida d’una discoteca. Els Mossos en van detenir els responsables i van recuperar l’objecte robat. 

Divendres

Divendres, en aquest cas a Sant Martí, un home va avisar la policia catalana després que li robessin el mòbil i l’agredissin. Els Mossos van arrestar els responsables del robatori, una noia i dos nois, però no van poder recuperar el mòbil. Els fets van tenir lloc a les 11 del matí.

Al mateix districte, la policia catalana va arrestar un home a les 4.30 hores de la matinada per haver amenaçat una persona amb una arma blanca per robar-li el mòbil. El robatori el van portar a terme diverses persones però només una d’elles ha estat detinguda. Els Mossos no descarten arrestar la resta. 

La col·laboració ciutadana, clau

Els Mossos d’Esquadra destaquen la col·laboració ciutadana com a clau per localitzar alguns dels lladres. Els avisos al 112 per part de testimonis també han servit per actuar “amb rapidesa” i atrapar els lladres, segons posen de relleu els Mossos. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa