Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una trentena de lladres violents detinguts només aquest cap de setmana

Els Mossos d’Esquadra han detingut 28 lladres als carrers de Barcelona en quatre dies. En concret, la policia catalana, els ha arrestat entre el 6 i el 8 de desembre acusats de robatoris “amb violència i/o intimidació”, segons han informat els Mossos. La majoria de detencions s’han donat al districte de Ciutat Vella, on 15 lladres han estat arrestats en quatre dies. 

A l’Eixample els Mossos n’han arrestat cinc, a Sants-Montjuïc quatre, a Sant Martí dos, a Les Corts un i a Nou Barris un altre. Divendres la policia catalana va detenir nou persones, dissabte 13 i diumenge sis, segons han detallat els Mossos. 

Detencions de diumenge

Els Mossos han explicat alguns dels 28 casos de detencions d’aquest cap de setmana. Diumenge a les sis del matí la policia catalana va arrestar un home acabava de robar un mòbil a un vianant. La víctima va utilitzar el GPS de l’aparell per seguir el lladre, i mentre el seguia informava els Mossos de la seva localització. Finalment, agents dels Mossos van detenir els dos autors dels fets i van recuperar el mòbil.

També diumenge, a Sants-Montjuïc la presència de patrulles dels Mossos va ser vital per evitar un robatori. Agents del cos van veure com tres joves intentaven robar unes víctimes, i en adonar-se de la presència policial van intentar fugir. Finalment, van ser arrestats malgrat que un d’ells va intentar evitar la detenció fent ús d’un esprai de gas pebre contra els agents. 

Dissabte

A Ciutat Vella, on s’han fet la majoria d’arrestos, dissabte a les 6.30 hores quatre lladres van rodejar una persona per robar-li el mòbil. Agents de la policia catalana, però, van recuperar l’aparell i van detenir els quatre autors del robatori ja que els van enxampar in fraganti

Al mateix districte, i també dissabte, tres lladres van robar la cartera a una persona a la sortida d’una discoteca. Els Mossos en van detenir els responsables i van recuperar l’objecte robat. 

Divendres

Divendres, en aquest cas a Sant Martí, un home va avisar la policia catalana després que li robessin el mòbil i l’agredissin. Els Mossos van arrestar els responsables del robatori, una noia i dos nois, però no van poder recuperar el mòbil. Els fets van tenir lloc a les 11 del matí.

Al mateix districte, la policia catalana va arrestar un home a les 4.30 hores de la matinada per haver amenaçat una persona amb una arma blanca per robar-li el mòbil. El robatori el van portar a terme diverses persones però només una d’elles ha estat detinguda. Els Mossos no descarten arrestar la resta. 

La col·laboració ciutadana, clau

Els Mossos d’Esquadra destaquen la col·laboració ciutadana com a clau per localitzar alguns dels lladres. Els avisos al 112 per part de testimonis també han servit per actuar “amb rapidesa” i atrapar els lladres, segons posen de relleu els Mossos. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa