Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballs comunitaris i 19.000 euros per lesionar tres mossos amb un seient de bicicleta
  • CA

Un home ha acceptat aquest dijous prop de quatre anys de presó i més de 19.000 euros en multes i indemnitzacions per haver lesionat tres mossos d’Esquadra durant la mobilització independentista contra el Consell de Ministres a Barcelona del desembre del 2018. L’home hauria colpejat diversos agents mentre brandava un seient de bicicleta. El judici s’havia de celebrar aquest dijous a l’Audiència de Barcelona però s’ha arribat a un acord entre totes les parts.

La fiscalia demanava inicialment deu anys i mig de presó però ha rebaixat la petició i s’ha mostrat favorable al no ingrés de presó a canvi de no delinquir durant cinc anys i a fer 276 dies de treballs en benefici de la comunitat. Segons el relat de fiscalia, cap a les 10 del matí l’acusat estava dins del nombrós grup que volia boicotejar el Consell de Ministres. Molts d’ells anaven amb la cara tapada i ell, específicament, portava un tapaboques. A la mà esquerra portava un seient de bicicleta que brandava a l’aire i a la dreta un escut dels CDR. Va proferir diversos insults i amenaces als Mossos d’Esquadra.

Seient de bicicleta

En un moment determinat el grup va començar a colpejar les tanques del cordó policial, i l’acusat va donar diverses puntades de peu i en va treure algunes. Aleshores es va ordenar la intervenció policial. El jove va intentar colpejar uns agents amb el seient de bicicleta. Un agent el va agafar per l’esquena i el jove es va llençar cap a un altre policia, el va agafar pel coll i li va treure el casc. Uns altres mossos el van bloquejar, van caure a terra i el van poder reduir, tot i els cops del noi als agents. Tres agents van patir lesions als genolls, el nas i el canell.

La fiscalia demanava inicialment deu anys i mig de presó, 2.160 euros de multa i 18.000 en indemnitzacions per desordres públics, atemptat a l’autoritat, dos delictes de lesions lleus i un de lesions menys greus, tot amb l’agreujant de disfressa. Finalment, l’home ha estat condemnat a tres anys i deu mesos de presó, 624 euros de multa i 18.480 euros d’indemnitzacions. Se li han tingut en compte les atenuants de dilacions indegudes i reparació del dany perquè ja ha pagat parcialment les indemnitzacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa