Treballadors d’ambulàncies es manifesten a Barcelona per “un conveni digne”

Han iniciat la marxa a la plaça Sant Jaume i han arribat fins a Gran Via amb Pau Claris, on s’estava produint la reunió entre els sindicats i la patronal

Un centenar de treballadors d’ambulàncies s’ha concentrat aquest divendres al matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar “un conveni digne”. Poc després, cap a les 12 hores, els manifestants han anat en processó fins a la Gran Via, entre els carrers Pau Claris i Roger de Llúria, i han tallat un petit tram del lateral de la Gran Via, banda muntanya. En aquest punt es trobaven reunits els sindicats amb la patronal ACEA. Segons ha explicat al TOT Barcelona Vicente Mancebo, manifestant i treballador d’ambulància, quan han arribat a les portes del lloc on s’estava produint la reunió, la patronal s’ha aixecat i ha marxat. 

Treballadors de serveis d'ambulància han tallat un lateral de la Gran Via aquest divendres / Nerea Rodríguez

Treballadors de serveis d’ambulància han tallat un lateral de la Gran Via aquest divendres / Nerea Rodríguez

Mancebo ha denunciat que “el conveni fa un any que hauria d’estar enllestit” i que l’objectiu de la manifestació d’aquest divendres és “fer pressió” per la negociació perquè “la patronal vol retallar-lo i negociar-lo a la baixa”. A més, ha avisat que si la situació no se soluciona i la negociació no arriba a bon port “és possible que això acabi en una vaga”. La major part dels manifestants anaven vestits amb les armilles de personal d’ambulància i portaven xiulets i un tambor per tal que la seva protesta s’escoltés.

 

Més informació

Nou comentari