Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treball multa diverses empreses per pràctiques masclistes durant el Moble World Congress
  • CA

Inspecció de Treball de la Generalitat sancionarà a empreses del expositores del Mobile World Congress (MWC) per caure en “pràctiques sexistes” o “abús de jornada”. Ho han confirmat fonts de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies a l’agència de notícies Europa Press després que ahir ho publiqués El Periódico. En total, la multa ascendeix a 53.000 euros

Les actes imposades per Treball barregen set casos de l’edició del 2019 en què es van detectar pràctiques sexistes o horaris abusius i sis més en què es van trobar discriminacions per raó de sexe i vulneració dels límits contractuals del temps de treball. La informació detallada d’El Periódico apunta que es demanava a les dones una alçada mínima d1′,70 metres o 1’75 metres o que, directament, es remunerava millor a les candidates que complien aquests trets físics. 

Segons detalla Europa Press, la conselleria va obrir un expedient després que l’UGT de Catalunya registrés diverses denúncies per presumpte discriminació sexista en la selecció del personal per al MWC, celebrat entre el 25 i el 28 de febrer a la Fira de Barcelona de Montjuïc i a Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat. 

A més de les sancions, també s’ha demanat a altres set empreses la “subsanació d’irregularitats detectades”, tot i que no s’ha optar per multar-les econòmicament. Tanmateix, la Fira de Barcelona ha destacat que “no té constància” de les sancions a les companyies.

 

Més notícies
Imatge d'arxiu dels objectes i el gos d'una persona sense sostre al carrer. / Europa Press
El 17% de les dones que viuen al carrer ho fan a causa de la violència masclista
Notícia: El 17% de les dones que viuen al carrer ho fan a causa de la violència masclista
Comparteix
Més de la meitat de les sensesostre han patit violència de gènere per part de la seva parella en algun moment de la seva vida i el 48% ha intentat suïcidar-se
La presentadora del temps de TVE Mónica López, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
La presentadora del temps de TVE esclata per una carta masclista d’una exprofessora de la UB
Notícia: La presentadora del temps de TVE esclata per una carta masclista d’una exprofessora de la UB
Comparteix
L'exdocent ataca Mónica López per les seves cuixes "gruixudes i lletges"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa