Treball destina 59 milions d’euros a un pla de xoc per a l’ocupació davant la crisi de la Covid-19

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (DTASF) ha activat un pla de xoc per fer front a les conseqüències laborals i socials de la crisi sanitària de la Covid-19 i l’Estat d’Alarma, amb una dotació de 59,29 milions d’euros.

El ‘Pla de xoc per a l’ocupació: persones, empreses i territoris’ preveu un conjunt de mesures que estan dirigides a donar suport a les persones treballadores que s’han vist afectades econòmicament i als col·lectius en major situació de risc; a les persones treballadores autònomes i a les petites empreses perquè reprenguin l’activitat i mantinguin la capacitat productiva i els llocs de treball, i a les administracions locals perquè planifiquin estratègicament la reactivació econòmica a partir de l’anàlisi de les necessitats del seu territori i de la concertació social i territorial.

A més d’aquest primer Pla de Xoc, el Departament ha posat en marxa dos ajuts extraordinaris per a persones treballadores afectades econòmicament per la crisi de la Covid-19

En total, es preveu beneficiar 1.500 empreses i 4.300 persones de manera directa, a més dels milers de persones treballadores que es beneficiaran de manera indirecta a través del suport a les empreses per a la creació i manteniment de llocs de treball. El pla també suposa donar suport a tot el territori mitjançant ajuntaments i consells comarcals, i línies de suport a cooperatives i entitats de l’economia social, el tercer sector, autònoms i microempreses.

Amb aquest pla, el Departament activa de manera urgent entre maig i juny sis línies de polítiques d’ocupació creades de manera específica –o reforçades, com és el cas de les mesures de suport a les persones treballadores autònomes– per donar resposta a l’escenari sociolaboral post-Covid. La informació sobre les mesures es pot trobar al web treballiaferssocials.gencat.cat.

A més de les mesures d’aquest pla de xoc urgent, el Departament està treballant al Consell de Direcció del SOC altres convocatòries pròpies del servei d’ocupació i també agilitant línies de suport sociolaboral a col·lectius específics, com persones amb discapacitats i persones en situació de risc d’exclusió social s’obriran properament.

Un operari treballant en un taller amb mascareta contra la covid-19 / Europa Press

Un operari treballant en un taller amb mascareta contra la Covid-19 / Europa Press

En les darreres setmanes, el DTASF també ha posat en marxa dos ajuts extraordinaris per a persones treballadores afectades econòmicament per la crisi de la Covid-19 i l’Estat d’Alarma. En primer lloc, s’han destinat 7,5 milions d’euros a un ajut de fins a 2.000 euros per a persones treballadores autònomes. I en segon lloc, 20 milions d’euros per a un ajut d’urgència de 200 euros per a persones treballadores amb càrregues familiars que han vist reduïts dràsticament els seus ingressos (afectats per ERTO, autònoms, treballadors fixos discontinus o amb contractes temporals extingits i que encara no han cobrat la prestació d’atur o cessament).

Nou comentari