Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trasllat aeri d’urgència d’un pacient de Covid
  • CA

Professionals de l’hospital Vall d’Hebron han fet el primer trasllat en avió a l’Estat d’un pacient adult de Covid-19 connectat a un equip ECMO (oxigenació amb membrana extracorpòria). L’operació ha tingut lloc aquest dilluns, i el malalt, afectat per una pneumònia greu causada pel coronavirus, ha estat traslladat de l’hospital Mateu Orfila de Menorca al Son Espases de Mallorca. Era també la primera vegada que especialistes de la Vall d’Hebron eren requerits per a un servei d’aquest tipus essent els dos centres hospitalaris de fora de Catalunya.

L’ECMO és un tipus de ventilació assistida que s’utilitza en pacients molt crítics i substitueix temporalment la funció del cor i els pulmons. Des de l’inici de la pandèmia, Vall d’Hebron ha estat un dels centres que més pacients amb Covid-19 ha atès amb ECMO en l’àmbit internacional, i el que més al sud d’Europa. També el que més pacients amb ECMO ha traslladat en avió (cinc adults i dos pediàtrics) de tot l’Estat.

El novembre del 2020, professionals de Vall d’Hebron es van traslladar a l’Hospital Universitari Son Espases de Palma per traslladar una noia de 12 anys connectada a ECMO i amb covid-19. Després d’estar ingressada gairebé 45 dies a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, disset dels quals a l’UCI pediàtrica, la noia va superar la situació crítica i va rebre l’alta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa