Traslladen a l’Audiència Nacional cinc dels detinguts en l’operació antijihadista

Els altres 13 arrestats estan acusats només de robatoris i tràfic de drogues i se'n farà càrrec un jutjat ordinari de Barcelona

Cinc dels 18 detinguts en l’operació Alexandria, una investigació dels Mossos d’Esquadra per evitar la consolidació d’una cèl·lula jihadista a Barcelona han sigut traslladats a l’Audiència Nacional, a Madrid, aquest dimecres a la tarda.

Els altres 13 arrestats estan acusats només de delictes contra el patrimoni –robatoris de diversos tipus– i tràfic de drogues a petita escala, de manera que se’n farà càrrec un jutjat ordinari de Barcelona.

La policia feia un any i mig que investigava el grup i els va arrestar tots perquè tots estan implicats en delictes. Tot i així, ja tenia present que només s’imputarien delictes vinculats al terrorisme a cinc dels sospitosos, previsió que han confirmat les proves recollides durant els escorcolls.

La clau per treure l’entrellat del cas va ser un avís que va donar un reclús d’una presó catalana on també estava, en aquell moment, un dels ara acusats de jihadisme. Segons aquest testimoni protegit, el detingut al carrer Arc de Sant Cristòfol, al barri de Santa Caterina de Barcelona, es va radicalitzar al centre penitenciari, on havia arribat per un delicte de robatori.

A partir d’aquesta alerta, els Mossos van començar a controlar-lo quan va sortir de la presó i va anar fent seguiment dels seus moviments i del seu entorn. La investigació va concloure que calia detenir-los, especialment perquè els cinc implicats en jihadisme començaven a fer moviments per intentar aconseguir material per fer artefactes explosius: no tenien encara capacitat d’atemptar però sí que tenien voluntat de fer-ho, i això és el que s’ha volgut tallar, segons fonts policials. 

Més informació

Nou comentari