Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Transportistes en vaga bloquegen accessos del Port i tallen el trànsit
  • CA

Els transportistes i treballadors de centres logístics en vaga han bloquejat tres entrades al Port aquest dimecres a primera hora. Centenars de persones han tallat la rotonda més propera a la cotxera de TMB des de les sis del matí i s’han dividit per ocupar també altres entrades, com la de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), cosa que ha provocat cues de camions i cotxes. De moment, només es pot passar a la terminal de creuers. L’aturada ha estat convocada per CCOO i UGT per reivindicar una millora salarial després de nou anys de sou congelat i de negociacions de conveni infructuoses.

L’aturada també s’ha notat a centres logístics com el d’Amazon al Prat de Llobregat i Martorelles o al magatzem de Mercadona a Abrera, d’on, segons fonts sindicals, “no ha sortit cap camió en tota la nit”. Els secretaris generals d’UGT i de CCOO a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, respectivament, han participat dels piquets informatius al port i han assegurat que el problema sectorial dels transportistes es deu als “abusos” que permet la reforma laboral.

La concentració de transportistes a la Zona Franca ha afectat un bon nombre de línies de bus. Segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) les línies afectades són la D20, D50, H8, H10, H12, H14, V1, V5, V15, V19, 27, 39, 52, 54, 55, 59, 63, 67, 68, 75, 78, 94, 95, 109, 110, 150 i 157. La Guàrdia Urbana ha indicat que hi ha afectacions de trànsit al carrer Lletra A amb el carrer Número 3 d’aquesta zona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa