Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
TMB haurà d’indemnitzar un home apallissat al metro que va quedar en cadira de rodes
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) haurà d’indemnitzar un passatger apallissat que va quedar en cadira de rodes. Els fets es remunten al juny del 2016, quan tres joves van agredir l’home al metro. L’Audiència de Barcelona els va condemnar com a autors penals d’un delicte de lesions. També va determinar que els joves havien de pagar una suma de més de 900.000 euros en concepte de responsabilitat civil. Després d’estimar parcialment els recursos de la fiscalia i l’acusació particular contra la sentència emesa, el tribunal ha decidit que sigui TMB qui es faci càrrec d’aquesta suma com a responsable civil subsidiària.

La víctima havia agafat la Línia 4 del metro cap a La Pau. Els tres acusats, dues de les seves parelles i tres nois més van pujar a l’estació del Bogatell, després d’haver begut i fumat haixix a la zona de bars de Marina i Poblenou. Un cop a dins es van asseure envoltant l’home i l’amic amb qui estava. En baixar l’amic, només va quedar la víctima, a qui van estar molestant amb un encenedor fins que va voler baixar a la parada del Besòs.

En fer-ho, els tres acusats li ho van impedir rodejant-lo, i el van colpejar per tot el cos, especialment a la zona del cap i a l’esquena, mentre estava agenollat a terra. Quan va aconseguir baixar, va pujar al vestíbul amb ascensor, on l’home va caure estès. A conseqüència de l’agressió, va estar quatre mesos i mig ingressat a l’hospital, on va ser operat de diverses lesions, va perdre un 40% de visió d’un ull, va tenir dues fractures vertebrals, amb dificultats per moure els braços i les mans.

Un cop condemnats per la secció segona de l’Audiència de Barcelona, l’acusació particular i el fiscal van interposar una sèrie de recursos. En el darrer cas, es demana condemnar com a responsable civil subsidiari TMB, argumentant que és el servei qui té la obligació de “vetllar” per la seguretat dels usuaris, “preveure” la possibilitat de conductes delictives i “comptar amb els serveis de vigilància” per fer complir el reglament.

El tribunal del TSJC es mostra d’acord que es va produir una infracció dels reglaments per part de TMB, que no va “vetllar” per la seguretat dels seus usuaris. “D’existir vigilants de seguretat a l’estació del Bogatell – on van accedir els acusats sense bitllet – haurien estat interceptats, no haurien pujat al vagó i no haurien ocasionat les lesions a la víctima” conclou.

Per això, estima parcialment els recursos i condemna TMB com a entitat responsable civil subsidiària, a través de la seva asseguradora, per satisfer l’import de 600.000 euros a la víctima i la resta fins a arribar a una quantia de 908.000 euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: baldiret a juny 18, 2021 | 20:48
    baldiret juny 18, 2021 | 20:48
    Se sap, si hi ha algun document d'àudio per saber quin idioma parlaven els agressors. Pot ser interessant per qüestió d'estadístiques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa