Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un test fet a Catalunya mostra en 15 minuts quina immunitat Covid tenim
  • CA

Cal una dosi de reforç? La resposta a aquesta pregunta la pot donar una tecnologia que ha estat desenvolupada a Catalunya, a través de l’institut de Nanociència i Nanotecnologia i en col.laboració amb l’Hospital Clínic i la Vall d’Hebron. Han disssenyat un test que en només 15 minuts ens diu la immunitat Covid de la persona, és a dir, la quantitat d’anticossos que té per afrontar un atac del virus.

Els científics creuen que pot ser molt útil per decidir qui i quan necessita dosis de reforç de la vacuna, i especialment per les persones vulnerables. En què consisteix el test? Es tracta d’un biosensor que no només determina si algú ha passat la malaltia o té anticossos per estar vacunat, també indica en quina mesura. És ràpid i l’eficàcia de pràcticament el 100%, una fiabilitat que els test d’antígens no ofereixen en un percentatge tan elevat.

“La nostra tecnologia permet veure quina és la teva resposta immunològica. Així veurem quines persones tenen la immunitat molt baixa i saber si se’ls ha de donar abans la dosi de reforç de la vacuna”, ha explicat en una entrevista a RAC1 Laura M. Lechuga responsable del grup de l’ICN2 que ha validat la tecnologia.

I com es fa el test? Només calen unes gotes de sang, i amb una aparell que es pot fer servir a hospitals però també en centres d’atenció primària o fins i tot farmàcies, s’obtenen els resultats en 14 minuts. Des l’ICN ja treballen en la creació d’una spinoff, una empresa tecnològica per comercialitzar-ho.

La científica ha afegit que mentre els testos d’antígens com els serològics tenen dues ratlletes i l’usuari pot veure si hi ha un canvi visual o no, aquesta tecnologia catalana “permet veure aquest sí i aquest no i també quina és la teva resposta immunològica. Això permet veure quines persones tenen la immunitat molt baixa i saber si se’ls ha de donar abans la dosi de reforç de la vacuna”, conclou.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a març 03, 2022 | 10:50
    ton c. març 03, 2022 | 10:50
    de tant en tant una bona noticia, no tot han de ser desastres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa