Les terrasses dels porxos de la Plaça Reial abonaran una taxa perquè ocupen un espai privat

Cada titular abonarà 220 euros anuals

Les terrasses dels porxos de la Plaça Reial de Barcelona abonaran una taxa fixa anual perquè ocupen un espai de titularitat privada, segons ha determinat un informe de la direcció de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona. Així, a la zona sota els porxos li serà d’aplicació una ordenança que implica pagar 220 euros l’any per llicència, mentre que a la zona exterior, de titularitat pública, se li aplicarà l’ordenança sobre ocupació del domini públic, que grava les terrasses en funció de les taules i cadires instal·lades. Aquesta clarificació tècnica ha permès arribar a un acord entre el consistori i el col·lectiu de restauradors de la plaça i establir unes bases per continuar dialogant.

L’informe de la direcció de Patromino conclou que la majoria dels porxos són de titularitat privada a excepció d’una fina, la número 7, que resta pendent d’aclarir.

L’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit aquest divendres amb els restauradors i han explicat el resultat de l’anàlisi tècnica. El Districte de Ciutat Vella haurà de procedir a constatar, juntament amb Patrimoni, quina part de les terrasses correspon a espai públic i quina a espai privat, per aplicar la taxa corresponent en cada cas.

Més informació

Nou comentari