La diada de Sant Jordi està portant imatges d’una certa normalitat que feia mesos que no es veien. La ciutat s’ha omplert de gent que ha volgut passejar per Barcelona per comprar roses i llibres i per gaudir del bon temps. Fins i tot, s’han vist coses que fa temps que havien desaparegut: terrasses de bars i restaurants plenes al vespre.

Una terrassa de la rambla Catalunya plena de gent el vespre de Sant Jordi, malgrat que el bar estava tancat / S.B.
Una terrassa de la rambla Catalunya plena de gent aquest vespre de Sant Jordi, malgrat que el bar estava tancat / S.B.

Aquesta escena s’ha donat a rambla Catalunya, on alguns han aprofitat que les cadires i les taules d’alguns establiments seguien posades per seure. Alguns dels que ho han fet s’han assegut amb begudes i menjar per emportar i, per una estona, han format una escena que fa mesos que no es viu des que es decretés el tancament dels locals de restauració a les nits.

Amb tot, els bars i restaurants estaven tancats i, en tot cas, les persones que hi havia a les terrasses no eren clients, sinó vianants que han aprofitat que alguns dels establiments deixen les taules i cadires lligades d’una manera que impedeix endur-se-les però no impedeix moure-les per poder-hi seure. I ho han aprofitat alguns vianants.

Altres establiments, en canvi, tenien les cadires lligades entre elles i sense marge per moure-les i no es podien fer servir.

Cadires lligades per evitar que es facin servir / S. B.
Cadenat per lligar les cadires / S. B.

Nou comentari

Comparteix