Ja ens podem calçar per rebre el primer cap de setmana de juliol, el mes més calorós de l’any, perquè arribarà amb una nova calorada. L’episodi, segons diversos models de previsió, s’iniciarà a partir de dissabte i es podria allargar com a mínim fins a mitjans de la setmana vinent. Si aquests dies hem tingut pluja i unes màximes de 26-27 graus, el cap de setmana passarem dels 30 a la ciutat i a més, amb xafogor fins ben bé dimecres, segons el Meteocat.

Per què torna la calor intensa?

Si aquests dies la dorsal càlida procedent del nord d’Àfrica ha quedat situada al bell mig del Mediterrani i en punts del centre i el nord d’Europa, on s’han assolit diversos rècords de temperatura màxima en un mes de juny, ara aquesta dorsal recupera força i avançarà cap a l’oest i abraçar de forma més directa Catalunya i Barcelona. En tot cas, el dia més calorós podria ser diumenge 3 de juliol a Barcelona, on el termòmetre pot marcar fins a 32 graus. I la nit més tropical la tindrem dilluns 4 de juliol, i aquests dies, tant durant el dia com durant la nit, les mínimes no baixaran dels 21 graus.

Però si voleu fugir de la ciutat, tingueu en compte que la calorada tindrà més impacte a les comarques de l’interior, els Prepirineus i el prelitoral, on podria tractar-se d’una onada de calor.

No serà l’onada de calor del juny

En tot cas, tranquil·litat, perquè no viurem una onada de calor com la de principis de juny, on vam tenir fins a 35 graus. Sigui com sigui, ja sabem que a l’estiu fa calor i això no ho podem evitar, així que si feu plans pel cap de setmana, tingueu en compte aquesta calorada i penseu en espais on us pugueu refugiar del sol o bé mullar-vos!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa