Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Buch ha de sortir de la conselleria escortat per la Brimo per la protesta dels sindicats dels Mossos

Mala tarda, vespre i nit per a la cúpula de la conselleria d’Interior. La negociació dels sindicats i la plaforma MosSOS amb el Govern a la seu del departament en el marc del Consell de la Policia ha acabat com el rosari de l’aurora. La cúpula d’Interior s’ha aixecat de la taula en veure que els delegats dels sindicals del cos exigien respostes als compromisos arribats en les reunions de la setmana passada. Però, els sindicats han fet un “33”, és a dir, han cridat tots els esfectius disponibles –companys que estiguessin fora de servei, en aquest cas– perquè anessin a fer-los costat i de seguida centenars de policies han envoltat la seu i han confinat la cúpula d’Interior

Més enllà de tallar el trànsit al Passeig de Sant Joan a l’alçada de Diputació i durant una hora la Gran Via, els sindicalistes dels Mossos han centrat la protesta a la seu del departament. No ha estat fins passades les deu que el cap del Grup Especial d’Intervenció ha negociat amb els sindicats la sortida pacífica del conseller Miquel Buch i la resta del seu gabinet. La Brimo, entre aplaudiments, ha articulat un cordó policial i ha permès la sortida amb tots els mossos que es manifestaven d’esquena i increpant els dirigents.

Els delegats sindicals s’han quedat a dormir a la conselleria, els han portat pizzes i aigua pagades amb un recapte dels manifestants.

La tarda havia començat amb centenars de mossos d’esquadra tornant a col·lapsar la Gran Via. La protesta convocada per la plataforma MosSOS ha tallat el carrer diputació des de Sant Joan fins al carrer Bailén així com la Gran Via de Barcelona a l’alçada de la plaça Tetuan. Els negociadors han quedat tancats a la seu del departament esperant que tornin a seure els membres del Govern que intenten arribar a un acord d’última hora amb el consell de policia que se celebrava aquesta tarda.

El Consell de la Policia es reunia avui amb dos punts a l’ordre del dia: la resolució d’un expedient disciplinari i tornar a posar sobre la taula les reclamacions salarials i laborals dels efectius del cos. Però ja amb els ànims prou escalfats, la negociació dels punts compresos pels sindicats, Govern i la plataforma MosSOS s’ha entortolligar amb l’equiparació amb els Bombers, una reclamació històrica. 

Els representants del Govern, amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, al capdavant han advertit que Funció Pública i Economia no havien acabat de fer els números. Una notícia que no ha caigut gens bé entre els sindicats que titllen aquesta situació de “vergonya”.

Així els representants dels sindicats s’han mantingut en els seus arguments i finalment el Govern s’han aixecat de la taula. Els agents concentrats no han deixat sortir els membres del Govern, que es mantenen dins la seu d’Interior. Des del Govern, però, insisteixen que es mantenen dins la seu del departament perquè “encara tenen feina”. Finalment, però, Buch ha hagut de sortir a través del cordó de seguretat.

Més notícies

Els sindicats dels Mossos alerten els turistes que no tenen prou efectius per protegir-los

Notícia: Els sindicats dels Mossos alerten els turistes que no tenen prou efectius per protegir-los
Comparteix
El col·lectiu MosS.O.S. es planta a la Sagrada Família a repartir 3.000 díptics entre els visitants
Notícia: Els sindicats dels Mossos alerten els turistes que no tenen prou efectius per protegir-los - Mobile

Una protesta de mossos torna a tallar la Gran Via durant hores

Notícia: Una protesta de mossos torna a tallar la Gran Via durant hores
Comparteix
Manifestants dels sindicats de la policia ja van tallar ahir la Gran Via durant cinc hores
Notícia: Una protesta de mossos torna a tallar la Gran Via durant hores - Mobile

Una protesta de mossos talla la Gran Via: “No som polítics, som policies”

Notícia: Una protesta de mossos talla la Gran Via: “No som polítics, som policies”
Comparteix
Cinc-cents efectius dels cos col·lapsen el centre de Barcelona per pressionar la reunió dels sindicats amb Economia
Notícia: Una protesta de mossos talla la Gran Via: “No som polítics, som policies” - Mobile

Nou comentari

Comparteix