Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quin temps marcarà la Cavalcada de Reis 2023?
  • CA

Després de dos anys sense poder celebrar la Cavalcada de Reis amb normalitat, la d’aquest any s’espera amb moltes ganes. És per això que, per a molts infants, és important que res pugui espatlli aquest esperat esdeveniment. Pel que fa a les previsions metereològiques, sembla que els barcelonins tindran sort. Els Reis d’Orient aterraran el 5 de gener a les 16 hores a la plaça del Portal de la Pau, moment en el qual Meteocat no preveu rastre de pluja. Tampoc en preveu per a les 18 hores, quan començarà la rua de la Cavalcada de Reis. Entre les 16 hores i les 21 hores, quan acabarà el recorregut de les carrosses reials, les temperatures màximes seran de 14 Cº mentre les mínimes seran d’11 Cº.

L’endemà, el dia de Reis, és també un dia important. De fet, un dels més emocionants de tot Nadal. Segons Meteocat, per al dia 6 de gener les previsions de precipitacions són molt baixes. Pel que fa a les temperatures, es mouran entre màximes de 16 Cº i mínimes de 8 Cº.

2022, l’any més càlid

En parlar del clima hi ha un altre tret que cal destacar. Aquest dimarts l’Observatori Fabra ha informat que aquest 2022 Barcelona ha viscut la temperatura més alta. Les xifres parlen per si soles: la temperatura mitjana de la ciutat del 2022 ha estat 18,1 Cº. El panorama es veu encara més preocupant en saber que el rècord era abans de l’any 2020, quan la temperatura mitjana va ser de 16,8 Cº, segons va registrar també l’Observatori Fabra.

En el seu informe final, l’Observatori ha mostrat preocupació per aquesta situació provocada pel canvi climàtic. “L’any 2022 ha mostrat una anomalia càlida i seca tan extraordinària que el fa destacar de manera majúscula sobre qualsevol registre anterior i, per tant, som testimonis d’un fet completament inèdit en el conjunt de la sèrie climàtica de l’Observatori Fabra”, ha especificat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa