Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tecnologia d’avantguarda i atenció integral: l’ADN d’HM nou Delfos
  • CA

Després de tres anys de remodelació, sense deixar de prestar el servei als pacients, neix el HM nou Delfos –en la mateixa ubicació que antic hospital Delfos, a l’avinguda de Vallcarca, 149 del barri de Gràcia, un nou hospital a Barcelona, capdavanter en tecnologia mèdica. “Un projecte amb ànima, a favor de la salut dels ciutadans que lliga la prestació de tractament mèdics amb la proximitat, la personalització i el tracte profundament humà”. Així descriu el director territorial d’HM Hospitales a Catalunya, Antoni Garrell, el nou complex hospitalari, que serà referència en l’atenció integral de malalties oncològiques, cardiovasculars i neurològiques, tot plegat amb un concepte innovador que integra en pocs metres el servei d’Urgències i la Unitat de Cures Intensives (UCI). “Hem culminat un hospital que pensa en els pacients i també en els professionals. A la capacitat assistencial i la complexitat per atendre qualsevol patologia, per greu que sigui, se suma un projecte docent i investigador que permet no només curar pacients, sinó innovar en abordatges terapèutics alternatius incorporant noves tècniques que només són possibles si comptes amb els últims avenços assistencials”, afirma el doctor Joan Sala, director territorial d’HM Hospitales a Catalunya.

Tecnologia punta i atenció integral, els pilars del nou Delfos

Les instal·lacions d’urgències estan preparades per atendre pacients amb qualsevol patologia de forma segura, ràpida, còmoda i integral. Així, el nou Servei d’Urgències disposa de circuits específics que permeten atendre les persones en funció de la seva malaltia i gravetat posant especial èmfasi en les patologies cardiològiques, neurològiques i oncològiques. Igualment, s’han habilitat circuits de seguretat en cas de COVID-19. Pel que fa a l’UCI, compta amb dotze boxes individuals –dos estan preparats per l’atenció pediàtrica- dotats de pressió negativa, que redueixen el risc de transmissió aèria de patògens com els que causen la COVID-19 o la Grip A. Una tecnologia que converteix el nou Delfos en una referència a tot l’Estat.

Un aparell d’hemodinàmia a HM nou Delfos HM DELFOS

Un quiròfan únic en la sanitat privada catalana

L’àrea quirúrgica també té un concepte pioner. Amb 11 quiròfans, -un d’ells integrat en neurociències i dos més que disposen de visualització integrada directa i en temps real de diferents plataformes d’imatge que afavoreixen les decisions de l’equip quirúrgic ‘in situ’- és una referència per a intervencions quirúrgiques d’alta complexitat, especialment en les àrees de neurocirurgia, cirurgia cardíaca, toràcica i oncològica. El quiròfan integrat en neurociències, el primer de la sanitat privada dedicat especialment a la neurocirurgia, compta amb una dotació tecnològica única a la sanitat catalana privada. Disposa d’un TAC intraoperatori mòbil de gran versatilitat, posseeix un sistema de monitorització intraoperatòria capaç d’obtenir informació ‘on line’ cada 5 segons sobre com tolera el pacient les maniobres quirúrgiques i disposa de neuronavegadors, que augmenten la precisió del cirurgià al facilitar el seguiment de l’avanç de l’operació. La seva tecnologia permet als especialistes el desenvolupament de procediments quirúrgics en 3D, aportant major precisió i proporcionant al cirurgià el control absolut de la situació, la qual cosa possibilita abordatges mínimament invasius, que redueixen els riscos del postoperatori i garanteixen més seguretat pel pacient.

Diagnòstic per la imatge d’avantguarda

Des del punt de vista tecnològic, HM Nou Delfos disposa també d’un TAC de 160 talls, Mamògraf amb Tomosíntesi 3D, Torre Novadaq, Ressonància Magnètica de 3 Tesles, PET-TAC d’última generació i la ressonància vertical EOS®, el primer d’Espanya. Per completar el concepte d’atenció integral, HM Nou Delfos disposa d’un laboratori d’anàlisis clíniques en el propi centre, la qual cosa agilitza l’obtenció de diagnòstics concisos i afavoreix la teràpia mèdica i la prevenció de malalties.

Amb una inversió de 30 milions d’euros i la creació de 100 llocs de treball, el nou recinte hospitalari –el grup HM va comprar l’antic hospital Delfos a finals del 2017- es converteix en el buc insígnia del grup a Catalunya, “un hospital que des del punt de vista tecnològic i d’organització ja ens permet competir en condicions a Catalunya, on hi ha moltíssima tradició de sanitat privada. A Barcelona hi ha hospitals de moltíssim nivell i entre tots hem de generar un entorn perquè el pacient que tria una assegurança privada tingui la màxima qualitat. En definitiva, venim a ajudar els catalans perquè aquesta Catalunya vagi el millor possible, aportar valor a la societat catalana i ser un actor principal de la societat catalana”, conclou Juan Abarca, president de HM Hospitales.

El nou box d’urgències de HM nou Delfos HM Delfos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa