Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dipòsit de cadàvers al pàrquing d’un tanatori per “evitar un col·lapse com el de Madrid”
  • CA

Un aparcament de vehicles de tres plantes situat al tanatori de Collserola s’està reconvertint en un gran dipòsit de taüts de persones mortes per coronavirus en els últims dies a Barcelona.

Desenes de taüts ocupen ja part de les tres plantes de l’antic aparcament, que està sent condicionat perquè pugui acollir més fèretres davant la saturació dels serveis funeraris de la capital catalana a l’hora d’enterrar a aquestes persones.

Un fotògraf d’EFE ha pogut veure i fotografiar avui dijous com s’acumulen els fèretres a l’aparcament, disposats en fileres, a l’espera de poder rebre sepultura en algun dels cementiris de la ciutat o de l’àrea metropolitana de Barcelona. De fet, l’empresa Mémora ha distribuït també la imatge, que podeu veure sobre aquestes línies, difosa per Europa Press.

“Impressiona i entristeix, alhora”, ha comentat sobre la imatge dels fèretres el fotògraf, veterà i experimentat en múltiples successos al llarg de la seva carrera.

Els fèretres es guarden en aquest espai a baixa temperatura per evitar la situació de col·lapse que s’ha viscut a Madrid i perquè els cossos no hagin d’esperar en els centres sanitaris, a l’espera de poder traslladar-los fins a les diferents funeràries.

El Grup Mémora ha defensat aquest dijous el seu treball durant la crisi del coronavirus i ha afirmat que ell mateix i els operadors del sector funerari “volen evitar que el col·lapse de Madrid es repeteixi a la capital catalana”. I ha destacat que una de les mesures extraordinàries consensuades més contundents a Barcelona ha estat tancar al públic el Tanatori de Collserola per a “condicionar-lo per a una possible situació excepcional” com la que ha passat a la capital espanyola. La solució s’ha centrat a disposar un gran dipòsit refrigerat, i ja han començat a fer-ho en l’espai d’aparcament del tanatori. 

En un comunicat, ha destacat la voluntat des del primer moment de conjuminar esforços de tots els agents implicats. Per això, Serveis Funeraris de Barcelona, “juntament amb altres operadors com Áltima, va impulsar la creació d’una taula de coordinació” amb agents del sector funerari, social i de l’administració pública. Això ha permès “monitoritzar i anar adaptant els protocols de seguretat al context de la pandèmia, amb la finalitat d’evitar que es repeteixin situacions com les viscudes a Madrid” els últims dies.

La por al col·lapse

Mémora ha afegit que ha mobilitzat “tot el seu equip de professionals per treballar en virtut d’evitar el col·lapse” del sistema sanitari, descongestionant els hospitals i les residències. A més, ha insistit en la seva voluntat de protegir a famílies i treballadors de tot el grup, i “en màxima coordinació amb les autoritats nacionals, autonòmiques i municipals”, així com amb el sector sanitari, residencial i dels serveis socials.

També ha expressat que tots els tanatoris de Mémora compleixen totes les directrius del Ministeri de Sanitat, inclosa la prohibició de vetlles en instal·lacions públiques i privades: Mémora “ja va activar aquesta mesura en tots els seus tanatoris el passat 21 de març”, abans d’actualitzar-se el dia 30 les mesures de protecció oficials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa