Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tancat el pàrquing habilitat com a dipòsit de cadàvers després d’albergar-hi 3.200 víctimes de Covid
  • CA

Mémora ha tancat aquest diumenge el dipòsit funerari excepcional de Barcelona al tanatori de Collserola 53 dies després de habilitar-lo per la mortalitat provocada pel coronavirus. El tanatori improvisat ha acollit més de 3.200 víctimes de la pandèmia. L’últim difunt ha tingut un servei gratuït en no disposar de recursos ni família coneguda i se li ha acomiadat amb un homenatge floral i una vintena de professionals de Serveis Funeraris de Barcelona, ​​segons un comunicat de Mémora.

El dipòsit temporal es va habilitar a l’aparcament. Mémora va decidir el 25 de març tancar al públic el tanatori i condicionar l’aparcament amb una inversió de més de mig milió d’euros per albergar els morts amb Covid-19 de Barcelona “i anticipar-se així a demanda alta”dels cementiris i crematoris.

La companyia ha valorat que aquesta instal·lació ha permès actuar de manera “anticipada, ràpida i coordinada amb altres actors de el sector funerari de la ciutat” i descongestionar el sistema sanitari, sociosanitari i residencial. Així, destaca que ha contribuït a alliberar llits dels hospitals per acollir malalts i a mitigar la propagació de focus nous de contagi en geriàtrics i habitatges.

Treballadors de Mémora acomiaden l'última víctima que ha estat al pàrquing / ACN

Treballadors de Mémora acomiaden l’última víctima que ha estat al pàrquing / ACN

El conseller delegat de Mémora, Juan Jesús Domingo, ha destacat que el dispositiu “ha reflectit la gran tasca d’un col·lectiu professional moltes vegades invisibilitzat” a Espanya.

Més de 700 alhora

El dispositiu es va activar per anticipar-se a la situació, veient el col·lapse anterior a Madrid, ha constat de dues plantes que sumen 5.000 metres quadrats amb equips de refrigeració i “no ha estat necessari arribar a utilitzar la capacitat màxima de el dispositiu en cap moment” : el nombre màxim de fèretres albergats simultàniament ha estat de més de 700.

El dispositiu quedarà a disposició del sector funerari de Barcelona “per si fos necessari tornar a reactivar la seva activitat extraordinària durant els propers mesos”. El Tanatori de Collserola, com la resta d’instal·lacions de Mémora a Espanya, està a punt per reactivar la seva activitat habitual des d’aquest dilluns.

Més notícies
Dipòsit de cadàvers al pàrquing d’un tanatori per “evitar un col·lapse com el de Madrid”
Notícia: Dipòsit de cadàvers al pàrquing d’un tanatori per “evitar un col·lapse com el de Madrid”
Comparteix
Mémora explica en un comunicat que s'estan habilitant dues plantes amb refrigeradors i 2.500 metres quadrats
La mort en soledat pel coronavirus: “Em trenco si penso que no he pogut abraçar la mare”
Notícia: La mort en soledat pel coronavirus: “Em trenco si penso que no he pogut abraçar la mare”
Comparteix
Dos testimonis expliquen com és la pèrdua d'una persona estimada sense poder-se'n acomiadar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa