Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Abaixa la persiana un local mític del Gòtic conegut per les seves braves

Els veïns del barri Gòtic de Barcelona s’han acomiadat aquest octubre d’un dels locals emblemàtics que encara resistien a la zona. Els responsables del bar El Tropezón han abaixat la persiana del mític establiment ubicat al número 26 del carrer del Regomir, a la cantonada amb el carrer d’en Gignàs.

Aquest comiat posa fi a una llarga trajectòria que havia convertit aquest bar tradicional d’aparença rústica en una de les meques barcelonines per als amants de les patates braves. Rere les persianes ara tancades de l’establiment s’hi havien aplegat diverses generacions de joves que arrencaven la nit amb unes tapes en aquest local abans de seguir de ruta per altres bars d’ambient de la zona.

Un trasllat polèmic

El tancament de l’establiment, però, no és un adeu complet. Els responsables del bar El Tropezón han obert un altre negoci a poc més de 100 metres de l’emblemàtic local, al número 31 del carrer d’Avinyó, també al barri Gòtic. Sota el nom d’El Trope, el nou bar manté la recepta de les braves, però no sembla acabar de convèncer els clients fidels del vell establiment, que han vist com el preu de les tapes s’encaria mentre que es disminuïen les porcions servides.

Nostàlgia del vell Gòtic

La notícia del comiat del mític local ha agafat per sorpresa molts clients de tota la vida, que a través de les xarxes socials han lamentat la pèrdua de l’establiment i han recordat diverses anècdotes de joventut amb el bar com a escenari. “La meva joventut, rere una persiana que s’ha abaixat per sempre”, recordava a la plataforma Twitter Barcelona Singular, el popular usuari rere el qual trobem al periodista Marc Piquer, que acompanyava el text amb una fotografia del local amb les persianes tancades.

La publicació de Piquer servia per encetar un debat sobre el trasllat de l’establiment, un moviment que segons diversos usuaris no permetrà mantenir l’essència del bar original, ja que es tracta de dos locals i conceptes força diferents.

“Una vegada hi vaig anar amb una parella jueva. Ens van servir unes ‘bombes’ farcides de picada de porc. Ell va preguntar ‘no serà porc?’. La dona va dir-li ‘no, és sèpia’. Estic segura que s’havia adonat que era porc i el va enganyar. Però que bones eren aquelles bombes!”, rememorava un altre dels usuaris de la plataforma Twitter. Precisament, les conegudes com a ‘bombes‘ són un altre dels plats mítics de l’establiment que més clients habituals han recordat més enllà de les braves.

Sobre el perquè de la popularitat de les braves del bar El Tropezón, diversos usuaris destacaven l’aposta pionera que van fer els responsables de l’establiment per presentar unes braves amb un estil peculiar amb molts adeptes que després seria imitat per altres locals de restauració de la zona. De fet, alguns inclús van mantenir l’autoria d’aquesta forma de fer les braves posant el plat a la carta com a ‘Braves Tropezón’.

La fi d’una època

Entre els diferents missatges recordant les experiències viscudes al local ara tancat destacava la por de diversos veïns de la zona sobre l’ús futur d’aquest establiment. Alguns auguraven la posada en marxa d’una botiga de carcasses de mòbils, altres d’un supermercat 24 hores. En definitiva, la majoria dels usuaris coincidien en apuntar que el tancament d’El Tropezón, juntament amb el comiat d’altres locals mítics com La Poste o el Sor Rita marquen la fi d’una època al Gòtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa