La llibreria Pròleg de Barcelona podria estar en risc de desaparèixer. Aquest establiment emblemàtic fundat fa 31 anys es veurà forçat a abandonar el local del carrer Sant Pere més Alt on està ubicat després que els propietaris de l’espai s’hagin negat a renovar el seu contracte de lloguer.

A través d’un missatge a les xarxes socials, la popular llibreria ha denunciat que els propietaris no els estan donant marge suficient per trobar una solució alternativa i asseguren que ara es veuran obligats a trobar un local nou a contrarellotge. “Estem negociant la renovació per quedar-nos on som i de moment no n’hem tret cap resultat, estem en mans de la mediació de l’Ajuntament de Barcelona. Els propietaris del local el volen per a ells i no ens donen temps material per tal de trobar una solució a la nostra situació”, remarquen des de l’establiment.

Per tal de provar de reconduir la situació, els responsables del negoci han anunciat que a partir de l’agost reduiran els horaris, concentrant l’activitat de cara al públic de dilluns a dijous, per poder disposar de temps per continuar amb les converses tant amb els propietaris com amb l’Ajuntament de Barcelona, a qui han recorregut perquè faci de mediador entre les dues parts. En aquest sentit, també han comunicat que tancaran la botiga del 9 al 15 d’agost.

Un referent feminista

La llibreria Pròleg va ser creada fa 31 anys i va ser la primera botiga del sector dedicada a dones a la capital catalana. Durant aquesta trajectòria de més de tres dècades, l’establiment s’ha convertit en un referent per a totes aquelles persones “interessades en el feminisme, en les dones, en escriptores i en assagistes”, remarquen els responsables. A més, Pròleg té un projecte cultural que fa anys que conrea i que aplega moltes persones organitzant tallers literaris, clubs de lectura o presentacions de llibres, i convertint-se en un punt de referència on investigadores de tots els àmbits acadèmics troben els materials que necessiten per a la seva recerca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa