Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Talls de trànsit i reforç de seguretat a plaça Espanya per al Cap d’Any
  • CA

La festa de Cap d’Any més multitudinària de Barcelona se celebrarà, un any més, a l’avinguda Reina Maria Cristina, a tocar de plaça Espanya. Des de les 23.48 fins a les 0.12 hores la companyia Groupe F, especialista en espectacles pirotècnics i teatre a l’aire lliure, oferirà un acte per als assistents que vulguin celebrar l’entrada d’any a l’entorn de plaça Espanya. Així, es desplegarà un gran dispositiu similar al d’altres anys sense perdre de vista l’objectiu de “garantir el descans dels veïns i les veïnes” i assegurar la “convivència”, ha assegurat el portaveu de la Guàrdia Urbana, el sotsinspector Jordi Oliveras. 

El trànsit al voltant de Maria Cristina patirà afectacions per la festa de Cap d’Any. Demà es tancaran els accessos al pàrquing de l’avinguda, i a partir de les 19 hores del dia 31, o quan “l’acumulació de públic ho faci necessari”, es restringirà el trànsit a Maria Cristina. També es tancarà l’accés a l’avinguda Rius i Taulet i a Francesc Ferrer i Guàrdia entre els carrers Guàrdia Urbana i Mèxic. 

Per tal de vetllar per la seguretat de l’acte, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra intensificaran la seva presència al lloc per actuar de forma preventiva o intervenir per mantenir la convivència, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona. El consistori també ha detallat que es col·locaran “elements de protecció” que no impediran el pas de vehicles policials o d’emergència. Aquests elements se solen instal·lar per evitar atacs terroristes, com es fa a la Sagrada Família o a les Rambles. 

El públic de l’espectacle podrà estar a la calçada i a la vorera del costat Llobregat de Maria Cristina, mentre que la del costat Besòs estarà tancada per utilitzar-la com a zona de seguretat. L’únic accés a l’acte estarà a plaça Espanya. 

L’operatiu de seguretat també s’intensificarà a plaça Catalunya i altres zones del centre, on l’Ajuntament espera concentracions de grups de persones que vulguin donar la benvinguda al 2020. En aquests espais la presència policial serà més destacada per fer tasques de prevenció. Paral·lelament, en l’últim mes s’han portat a terme inspeccions a discoteques i locals d’oci per garantir la seguretat de les festes de la nit de Cap d’Any. Alguns dels controls han acabat en sancions. 

La Guàrdia Urbana també ha intensificat els controls d’alcoholèmia de cara al Nadal. 

Els serveis de neteja també estaran reforçats al llarg de la vetllada i el matí següent. Fins a 46 persones formaran part del dispositiu especial, i es desplegaran a plaça Espanya i a l’avinguda Reina Maria Cristina. També s’instal·laran 44 lavabos químics, quatre d’ells adaptats. 

Acte sostenible

A l’entrada a l’espai destinat al públic es lliuraran gots reutilitzables de 500 ml, que serviran per buidar les ampolles de vidre que els assistents intentin portar a Maria Cristina. Així, si un assistent porta una ampolla de vidre se li farà buidar el contingut en gots reutilitzables. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa