Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tallen la Meridiana contra un Dia Sense Cotxes “insuficient” i la “covardia” de Colau
  • CA

Un centenar de persones convocades per Fridays for Future han tallat aquest diumenge al migdia durant una hora l’avinguda Meridiana de Barcelona a l’altura del carrer Garcilaso, en sentit Besòs. Gemma Barricarte, una de les portaveus, ha explicat que el Dia Sense Cotxes hauria de servir per “bloquejar les entrades i accessos a la ciutat” i no fer-ho considera que demostra “covardia política” de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

[r:1]

Barricarte ha exposat que un peatge anticontaminació reduiria un 50% les emissions. Una altra portaveu, Maria Serra, ha afegit que “no pot ser que en un dia sense cotxes no es talli ni un carrer sinó mig”, en referència a la Via Laietana.

Colau s’ha trobat amb aquesta protesta, que la interpel·la directament, just el dia abans de marxar a Nova York per participar dimarts en la cimera mundial de ciutats pel clima, que l’alcaldessa de Barcelona presidirà.

[r:2]

Aquesta mobilització a la Meridiana era una de les activitats de la Setmana pel Clima que va començar aquest divendres i acabarà amb l’anomenada Vaga mundial pel clima del proper 27 de setembre.

Un centenar de persones tallant la Meridiana en protesta per un Dia sense cotxes que consideren “insuficient” / ACN

Els gruix dels joves han arribat al punt de la concentració amb pancartes i disfresses. A les pancartes hi havia missatges com “menys cotxes, més salut” o “Aturem el món el 27S” i s’han cridat lemes en el mateix sentit.

La majoria sostenien una pancarta que reclamava “Justícia climàtica ja” mentre altres portaven altres pancartes, duien a terme una sessió de ioga i escrivien missatges relacionats amb la seva protesta amb guixos al terra.

Més notícies
El peatge urbà, el debat “inevitable” en la lluita contra la contaminació
Notícia: El peatge urbà, el debat “inevitable” en la lluita contra la contaminació
Comparteix
Experts i entitats asseguren que la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona serà insuficient i aposten pel peatge per finançar el transport públic
Colau es perd la Mercè per presidir una cimera del clima
Notícia: Colau es perd la Mercè per presidir una cimera del clima
Comparteix
Dimarts, dia de la patrona de Barcelona, estarà a Nova York presidint una cimera de grans ciutats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa