Tall de la ronda de Dalt en el primer dia de vaga del transport sanitari

La ronda de Dalt ha quedat reoberta passades les 8.30 hores després d’haver estat tallada una mitja hora per la protesta del transport sanitari en el primer dia de vaga convocat pels sindicats majoritaris. La protesta ha tallat la via a l’altura de la Meridiana en ambdós sentits de la marxa, i tot que s’ha recuperat la circulació, es mantenen retencions. Uns 5.000 treballadors del transport sanitari a Catalunya estan cridats a la vaga contra la decisió anunciada per la patronal ACEA d’aplicar una retallada salarial encara no quantificada que es traslladarà a la nòmina d’aquest mes i en endavant.

Els convocants tenien previst concentrar-se davant de la seu del CatSalut aquest matí però finalment l’han desconvocat per manca de permisos. Els sindicats recorden que fa tot just un any van signar una cord amb la patronal i el departament de Salut per revertir les retallades aplicades en el sector. A més, reclamen equiparar els seus convenis al del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els manifestants han recorregut a peu un tram de la ronda de Dalt amb pancartes on es podia llegir ‘Conveni SEM ja’ o ‘Ambulàncies en lluita. Prou retallades’.

La previsió era concentrar-se davant de la seu del Servei Català de la Salut (CatSalut) a les 10.30 hores però finalment s’ha desconvocat aquest acte per la manca de tramitació de l’autorització del departament d’Interior segons els terminis de comunicació requerits. La previsió és sí poder fer aquestes concentracions els dies 16, 23 i 30 d’octubre.

Nou comentari