Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El talent científic i tecnològic exportat per Barcelona torna a casa per Nadal
  • CA

Les vacances de Nadal són el moment ideal per reunir científics i professionals de la tecnologia i la innovació formats a Barcelona i que viuen i treballen fora. Tornen a casa per aquestes dates –com deia un anunci clàssic de torrons– i la SciTech DiploHub aprofita l’ocasió per muntar la Barcelona Alumni Global Summit, que reuneix aquest divendres més de 200 membres de la diàspora de la ciutat en el camp de la recerca.

A més dels ponents i participants en els col·loquis –membres de la xarxa Barcelona Alumni que treballen en centres de recerca, universitats i empreses d’arreu del món–, la trobada atreurà com a assistents investigadors centres de prestigi de tot el món. Segons els organitzadors, hi haurà representants  del Massachusetts Institute of Technology (MIT), la Universitat de Harvard, la Universitat d’Òxford, la NASA, la Universitat Tècnica de Munic, l’Escola Politècnica Federal de Zuric i la Universitat de Soochow, de la Xina. També s’hi esperen directius d’empreses tecnològiques com ara Facebook, Google, Alibaba i Tesla i càrrecs del Banc Mundial, la Comissió Europea i l’agència britànica d’innovació Nesta.

La cimera arrencarà a les 9 del matí amb tres trobades simultànies al Barcelona Supercomputing Center (BSC), el Barcelona Tech City i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). S’hi parlarà de col·laboracions internacionals en els camps de la biomedicina i la genòmica, del futur de la computació quàntica i del paper de les dades i la tecnologia en l’urbanisme i la mobilitat intel·ligent del futur.

Entre els ponents, hi haurà la directora de l’Institut de Nanomedicina de la Universitat d’Òxford, Sònia Trigueros; la directora de Data Science de VISA a Àsia, Meri Rosich; la investigadora de l’Institut de Física Teòrica de la Universitat d’Innsbruck Gemma de las Cuevas i la directora executiva de l’empresa SocialCar, Mar Alarcón.

Les intervencions que obriran cada mesa permetran fer balanç de l’any en la recerca que es fa a Barcelona, amb el director associat del Barcelona Supercomputing Center (BSC), Josep Maria Martorell, el director del Barcelona Tech City, Miquel Martí i el director del Barcelona Beta Brain Research Center, Arcadi Navarro.

A les 11.00 hores, tots els participants i assistents es traslladaran a La Pedrera, on hi haurà la segona part de la jornada, amb una posada en comú de les conclusions i idees sorgides en cadascuna de les tres sessions prèvies. Hi intervindran la inversora en salut digital Marta Gaia Zanchi, el director executiu de SciTech DiploHub, Alexis Roig,Martí Jiménez Mausbach, de la SciTech DiploHub, organitzadora de l’esdeveniment.   

La cloenda institucional anirà a càrrec del conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, i de la tinenta d’alcaldia per l’Agenda 2030 i la Transició Digital de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet.

Finalment, hi haurà un dinar networking al qual també s’afegiran representants de l’ecosistema de la ciència i la tecnologia a Barcelona: rectors d’universitats, directors de centres de recerca, alts càrrecs de startups i directors de think tanks, a més a més de representants d’organitzacions empresarials. 

Més notícies
Javier Solana, Isidre Fainé, Pedro Duque i Jaume Giró, en l'acte d'entrega dels ajuts / ACN
La Fundació Bancària ‘La Caixa’ finança 79 projectes de recerca i impacte social amb 28 milions
Notícia: La Fundació Bancària ‘La Caixa’ finança 79 projectes de recerca i impacte social amb 28 milions
Comparteix
L'entitat ha destinat aquest any 90 milions a impulsar el talent, la investigació i la innovació
Barcelona, referència internacional de medicina i recerca
Notícia: Barcelona, referència internacional de medicina i recerca
Comparteix
La capital catalana acull quatre grans esdeveniments en un setembre carregat de congressos
Cetaqua adverteix Colau que la seva recerca està en perill si es redueixen les tarifes de l’aigua
Notícia: Cetaqua adverteix Colau que la seva recerca està en perill si es redueixen les tarifes de l’aigua
Comparteix
El Centre Tecnològic de l'Aigua escriu a l'alcaldessa de Barcelona com a presidenta de l'AMB
Barcelona i la Caixa destinen un milió d’euros a subvencionar projectes de recerca
Notícia: Barcelona i la Caixa destinen un milió d’euros a subvencionar projectes de recerca
Comparteix
L'entitat s'incorpora al Pla Barcelona Ciència i hi aportarà fons en els pròxims tres anys |​ És la primera convocatòria d'ajuts directes d'un ajuntament a projectes de ciència
Barcelona aconsegueix ser la capital europea de la recerca sobre mobilitat sostenible
Notícia: Barcelona aconsegueix ser la capital europea de la recerca sobre mobilitat sostenible
Comparteix
El consorci liderat per la capital catalana guanya el concurs de projectes de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa