En els darrers dies, l’Ajuntament ha començat a talar una gran quantitat d’arbres al Poblenou, a la zona del [email protected], on just han començat les obres per renovar les voreres de 17.000 metres quadrats i obrir un nou carril bici i un carril bus als carrers Pamplona i Tànger. El regidor de JxCat Jordi Martí s’ha referit precisament als treballs al carrer Tànger i ha retret aquesta setmana a l’alcaldessa Ada Colau i el tinent d’alcalde Jaume Collboni que s’estiguin tallant arbres “sans com si no hi hagués demà”, segons escriu a Twitter.

Parlen molt de verd urbà i d’ecologia però són com Àtila. Una autèntica vergonya”, rebla Martí en el seu tuit. Consultat pel TOT Barcelona, l’Institut Municipal de Parcs i Jardins respon que són 59 exemplars els que es talen perquè “no es poden recuperar” amb les obres.

Parcs i Jardins concreta que es retiraran 13 arbres més que sí que es trasplantaran en la mateixa zona on han començat les feines de remodelació i 31 exemplars es mantenen intactes. Afegeix que la tala es veurà compensada amb el “verd linial” en forma de punts ajardinats i parterres amb nou arbrat i arbustos que es preveuen plantar als carrers que es reformen per fomentar l’ús de la bicicleta i el transport públic. Les obres tindran un cost aproximat de 6 milions d’euros i es preveu que s’acabin en un any.

Comentaris

  manel t Juny 12, 2021 | 13:44
  Hi ha un Senyor tal com Josep Miquel Servià que ja pel any 2016 explicava que i qui es la persona que tenim actualment al ajuntament, a la qual nomes l´hi mancaven els "esbirros" que te per entendre que cada paraula que profereixen son tres mentides. Feliç dia i torneu a votar-los, paro no us queixeu mai mes; tindreu el que voleu; a fotres que tot sigui per no tenir un comandament independentista, i si fa falta cridem al fatxa Manuel Valls
  ciutadà Juny 12, 2021 | 15:43
  Fa alguns anys vaig visitar Roma, una ciutat on els motius per a soprendre's abunden. I un d'ells fou l'abundor d'uns arbres, pins en llur majoría, altíssims i grossos. A Casa Nostra aixó no és pas possible; el primer que fans els ajuntaments, davant l'obra més insignificant, és aterrar arbres: Després és considera si feia falta o no. Però ja son a terra.
  fat boy Juny 12, 2021 | 17:20
  Ha, ha, tallen arbres per fer un carril bici, que deforestin Collcerola i aixi no hi haura incendis.
  Colau, comunisme xernobil Juny 12, 2021 | 19:26
  Matar arbres es simbol de l'ecologia colau. Volem més CO2, volem mes carrils bici d'asfalt
  Isdre Juny 12, 2021 | 23:21
  Quina bestiesa del ajuntament. Cada dia anem a pitjor, amb aquest equip de govern a la alcaldia.
  Isdre Juny 12, 2021 | 23:23
  Una nova bestiesa del aquest ajuntament.

Nou comentari