Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un supermercat venia 80 productes amb l’etiqueta manipulada per amagar que estaven caducats
  • CA

Unes queixes veïnals van ser l’embrió d’una actuació de la Guàrdia Urbana que ha permès retirar 80 productes caducats d’un supermercat de la Sagrada Família, a l’Eixample. Els responsables del supermercat havien manipulat l’etiquetatge dels productes per amagar que no eren aptes per al consum. Així, en alguns casos havien esborrat l’any en què caducava el menjar i l’havien mantingut a la venda. Fins i tot havien manipulat vuit capses de preservatius. Els condons estaven caducats però els havien retirat l’etiqueta per esborrar l’any de caducitat i tornar-la a enganxar amb cinta adhesiva. 

Una capsa de preservatius manipulada. | GUB

Una capsa de preservatius caducats manipulada. | GUB

La titular del negoci està investigada per un delicte contra la salut pública. En aquests casos, s’aixeca acta d’inspecció per part de l’Institut de Salut Alimentària (ISAL). Passat un temps, tècnics de l’institut van al supermercat per comprovar que l’activitat s’ajusta a la legalitat i que ja no tenen productes caducats. Els productes caducats que s’han trobat al supermercat de Sagrada Família, informa la Guàrdia Urbana, han estat destruïts. 

El supermercat on s'han localitzat productes caducats. | GUB

El supermercat on s’han localitzat productes caducats. | GUB

Entre els productes caducats que havien estat manipulats per amagar que ho estaven hi ha salses, fideus, aigua, preservatius, arròs i tonyina. 

En aquests casos la Guàrdia Urbana no facilita l’adreça ni el nom del supermercat per respectar la protecció de dades. A més, l’ISAL dona temps als responsables per corregir les irregularitats. Si es dona el nom i l’adreça del lloc, el local sortiria molt perjudicat i no tindria ocasió d’esmenar els errors i mantenir el negoci.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa