Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Policies de paisà es van amagar dels manifestants en un súper després d’una detenció
  • CA

Va haver de ser un grup de policies secretes els que van aconseguir que el supermercat tanqués. L’establiment, 24 hores obert fins i tot durant els aldarulls de les últimes setmanes a Barcelona, va rebre una visita inesperada el dissabte sobre les 23:30 hores. Un treballador del comerç, ubicat a carrer Aragó número 284, relata al TOT Barcelona com un grup de “10 o 15” agents vestits de paisà van irrompre al supermercat i van exigir que abaixés la persiana.

Era dissabte 26, dia 12 després de la publicació de la sentència, i era una nit en què els enfrontaments entre manifestants i policies havien tornat a produir-se després de dies sense aldarulls. En aquest context, el comerç es va veure obligat a tancar momentàniament per petició dels agents, que custodiaven una persona detinguda.

Fonts de la Policia Nacional han confirmat a aquest diari que agents de paisà van ser reconeguts per un grup de manifestants quan detenien una persona dissabte a la nit. En aquell moment, sostenen les mateixes fonts, “els CDR” van cridar a “perseguir” els policies secretes, cosa que va obligar els agents a entrar al supermercat.

Una vegada a l’interior del comerç van demanar que abaixessin les persianes per evitar represàlies dels manifestants i tenir temps de sol·licitar reforços. Finalment, des de la policia espanyola asseguren que la detenció es va produir “sense problemes”.

Quan els policies van entrar al negoci amb el detingut van coincidir amb dos turistes que estaven comprant al supermercat. “Els dos clients preguntaven què estava passant”, recorda el treballador. Els agents els van dirigir al fons del local, on tots dos van esperar que marxés el grup de policies per sortir. 

Hi tornen per buscar les imatges de les càmeres

Durant els 10 minuts que van estar a l’interior del supermercat, els policies van trucar a altres patrulles perquè s’enduessin l’arrestat. El moment de la sortida dels agents del negoci va ser captat per un usuari de Twitter que va compartir el vídeo a través de les xarxes. En les imatges es pot comprovar, tal com narra el treballador del negoci, que els agents anaven encaputxats i vestits de paisà. 

La policia, a més, hi ha tornat aquest matí. Dos policies no uniformats han visitat el supermercat per parlar amb el propietari sobre les 10 hores. A aquella hora la persona a qui buscaven no hi era, tal com ha sabut el TOT Barcelona. Els agents estaven interessats en les càmeres de seguretat, tot i que el treballador consultat per aquest diari afirma que no hi ha imatges guardades.

Respecte a la presència d’agents aquest matí al comerç, no els consta l’actuació. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Toni a octubre 29, 2019 | 16:32
    Toni octubre 29, 2019 | 16:32
    Ni un pas enrrera ✊

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa