Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
[VÍDEO] Soroll infernal al carrer pels ventiladors del túnel de Glòries
  • CA

Conviure amb soroll és una de les causes d’estrès per a un ciutadà. Més de 210.000 veïns de diverses zones de la ciutat pateixen molèsties causades pel soroll. D’aquests, 60.000 pateixen “un trastorn greu de la son” per culpa del trànsit i 30 moren cada any a la ciutat, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona. I a banda dels onze punts amb més soroll de Barcelona reconeguts pel consistori, altres zones pateixen, irònicament en silenci, les molèsties de sorolls.

És el cas des veïns del carrer de la Llacuna cantonada Gran Via, que conviuen amb un edicle d’uns 25 metres des de fa un any i mig, que acull la sala de màquines de ventilació del túnel de les Glòries.

En un reportatge del TOT Barcelona, l’Eugeni, el primer veí que el juliol del 2021 va denunciar l’Ajuntament pel soroll i l’escalfor que sortia d’aquest edicle, explicava que “quan s’activen els ventiladors del túnel es produeix un soroll infernal que et posa en tensió, molt desagradable, com si tingués una màquina treballant dins de casa. I a la nit, entre la calor i el soroll, impossible dormir”. Doncs bé, BIMSA s’havia compromès a buscar solucions, que fins i tot podrien incloure en un futur el trasllat de la infraestructura a un altre espai.

Túnel de les Glòries en sentit Llobregat ACN
Túnel de les Glòries en sentit Llobregat ACN

Aleshores, BIMSA reconeixia el problema, però matisava que durant el dia, tot era normal: “Es confirma que hi ha un paràmetre de soroll que en horari nocturn supera la normativa municipal, però no així durant el dia”. Doncs un vídeo gravat pels veïns confirma que no és així, i que durant el dia, concretament a les 10.08h de dimecres, 17 de novembre, el soroll és “insuportable”.

Mira el vídeo fent clic aquí

El veïnat del carrer de la Llacuna reitera la seva “desesperació”, no només pel soroll, sinó per les bafarades d’aire calent que surten de la màquina, que BIMSA reconeix que incrementen la temperatura fins a 5 graus. A hores d’ara, segons ha pogut saber el TOT, BIMSA treballa amb dues solucions possibles, que els veïns han d’acceptat de provar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel BCN a novembre 18, 2022 | 10:53
    Manel BCN novembre 18, 2022 | 10:53
    Això si, el radar de tram és "super necessari" tenint en.compte que és ja sortida BCN i darrera túnel ja es.circula lliure....
  2. Icona del comentari de: Josep a novembre 18, 2022 | 11:21
    Josep novembre 18, 2022 | 11:21
    a Sitges els veins de l'OAC també hem d'aguantar el soroll de la climatització, fins i tots festius i nits quan no hi ha ningú treballant, o tenen les portes del terrat obertes per ventilar el fum dels fumadors de l'últim pis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa