Dimarts és dia de vaga. En concret, la Taula Sindical de Catalunya celebrarà una jornada de vaga el dia 30 de novembre on reclamarà a l’administració pública reduir la temporalitat dels treballadors interins. Aquest grup està format pels sindicats SO, CGT, IAC, CNT, CO.BAS i COS. Però com t’afectarà?

Transport públic

El transport públic té el compromís de garantir un mínim del 85% del servei habitual, en tractar-se d’un servei essencial. Això afecta, per tant, els serveis de Rodalies de Catalunya, Renfe, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), metro i autobusos dels Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), així com al servei de TRAM.

Salut

La vaga no passarà pels serveis d’urgències dels serveis de salut. En aquest cas hauran de garantir una cobertura del 100% d’aquestes intervencions, tenint en compte que el món sanitari és un sector estratègic i el d’urgències de vital importància per salvar vides, entre d’altres. Les unitats especials, les operacions quirúrgiques inajornables, els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital també estaran coberts en la seva integritat.

Educació

Al món de l’educació cada centre té el compromís de comptar amb un mínim d’una persona de l’equip directiu. Pot ser, per tant, el mateix director de l’escola, el cap d’estudis o un coordinador pedagògic. A l’ensenyament infantil i primari, on hi ha els estudiants de tres a 12 anys, calen dos docents per cada quatre aules; a l’ensenyament secundari, amb alumnes de 12 a 16 anys, són necessaris dos docents per cada sis unitats; a l’educació especial és necessària la meitat de la plantilla al centre, igual que a les llars d’infants.

Emergències

Els serveis d’emergències, com el telèfon 112, han d’oferir, com a mínim, un 85% del seu servei diari. L’assistència en qüestions d’ordre públic o serveis com l’atenció a víctimes de violència de gènere també han d’oferir aquest 85% del servei habitual.

Comentaris

  Juana Novembre 29, 2021 | 13:55
  Cercanías Renfe hacen huelga en cuvierto, aquí no hay trigo limpio
   María Novembre 30, 2021 | 08:15
   ¿en cuvierto? 😳
    Pere Novembre 30, 2021 | 16:48
    Si, debe ser con cubierto y tenedor.

Nou comentari